Gazete Vatan Logo

Aztek halka arz ne zaman işlem görecek? Aztek ilk işlem günü belli oldu!

Aztek Teknoloji’nin halka arzı tamamlandı. Aztek Teknoloji’nin halka arzına 29 kat ile rekor talep geldi. Borsa İstanbul’a güçlü bir talep ile ‘merhaba’ diyecek olan Aztek Teknoloji’nin halka açıklık oranı yüzde 25 ve halka arz büyüklüğü ise 272,5 milyon TL oldu. Aztek Teknoloji, ayrıca halka arz büyüklüğünün 29 katına ulaşan 7,92 milyar TL’lik talep ile bu yıl gerçekleştirilen halka arzlar içerisinde en yüksek talep rakamına ulaşarak yeni bir rekora imza attı. Peki, Aztek halka arz ne zaman işlem görecek? İşte Aztek halka arz sonuçları ve Aztek’in borsada işlem göreceği tarih…

Aztek halka arz ne zaman işlem görecek? Aztek ilk işlem günü belli oldu!

Aztek Teknoloji’nin halka arzına rekor talep geldi! 29 kat ile rekor talep alan Aztek Teknoloji’nin halka açıklık oranı yüzde 25 ve halka arz büyüklüğü ise 272,5 milyon TL oldu. Aztek Teknoloji bu yıl gerçekleştirilen halka arzlar içerisinde en yüksek talep rakamına ulaştı. Yatırımcı, Aztek Teknoloji’nin işlem göreceği tarihi merak ediyor. Peki, Aztek halka arz ne zaman işlem görecek? İşte Aztek halka arz sonuçları ve Aztek’in borsada işlem göreceği tarih…

AZTEK HALKA ARZ NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Halka arz edilen Şirket payları 17/08/2022 tarihinden itibaren Ana Pazar'da 10,90 TL/pay baz fiyat, "AZTEK.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacak.

AZTEK HALKA ARZ SONUÇLARI

DenizYatırım ve QNB Finansinvest eş liderliğinde 38 kurumdan oluşan konsorsiyum aracılığı ile 10-11-12 Ağustos tarihlerinde pay başına 10,90 TL fiyattan talep toplayan şirketin halka açıklık oranı yüzde 25 ve halka arz büyüklüğü ise 272,5 milyon TL oldu. Bireysel yatırımcıların daha fazla pay almasına yönelik başvuru sistemi ile yüksek başvurulu yatırımcıların talepleri yüzde 1,2 oranında karşılanırken, bireysel yatırımcıların talepleri yüzde 10’a yakın olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

Halka arzda 3.001 adet ve üzerindeki yüksek başvurulu yatırımcılara satılan 6,25 milyon paya karşın 80 kat talep toplandı ve yaklaşık yüzde 1,2 oranında karşılanma gerçekleşti. Kurumsal yatırımcılara satılan 7,5 milyon paya karşılık 15 kat talep toplandı. 3.000 adet ve altındaki bireysel yatırımcılara satılan 11,25 milyon pay için 10 kat talep toplandı ve yaklaşık yüzde 10 oranında karşılanma gerçekleşti. Bu şekilde, 3.000 adet ve altında pay adedinin yer aldığı bireysel yatırımcı kategorisinde, 192 bin 886 yatırımcı halka arzın yüzde 45’ini aldı.