Gazete Vatan Logo

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi!

Milyonlarca kişi bekliyordu. Ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Bilgin memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranlarını açıkladı. Öte yandan Bilgin 3600 ek gösterge ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kulağı yapılacak zam oranlarındaydı. 2 Ağustos'ta başlayan süreç bugün sona erdi. Zam oranları netleşti. 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

3600 EK GÖSTERGE İLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI

3600 ek gösterge konusunda atılacak adım da merakla beklenen konulardan biriydi. Bakan Bilgin konuyla ilgili olarak, "Sözleşme kapsamında 3 bin 600 ek gösterge meselesi çalışma grubuyla tamamlanacak. Sözleşme kapsamı içinde tamamlanacaktır. Çalışmamızı yaptıktan sonra, kanun çıkarılması gerekiyor" açıklaması yaptı.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarını, emekli ikramiye ve maaşların hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Hesaplama metodu olan ek gösterge rakamları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabiliyor.
Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor.
Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinde belirleyici unsurlardan biridir. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor.

Haberin Devamı