Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmen nasıl olunur, Başöğretmen nedir? Uzman öğretmen maaşları ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Öğretmenlere müjde! Maaşlar artıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis’e geliyor! Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımı kalkıyor. Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanı geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 yıl sonra ilk kez düzenlenen Milli Eğitim Şurası'nın açılışında müjdeyi peş peşe sıraladı. Düzenleme Meclis’ten geçerse uzman öğretmenlerin maaşlarında bin lira, başöğretmenlerin maaşlarında da 2 bin lira artış olacak. Peki, Öğretmen maaşları ne kadar olacak? Uzman öğretmen nasıl olunur? Başöğretmen nasıl olunur? Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavı kalktı mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’in açıklamaları…

Uzman öğretmen nasıl olunur, Başöğretmen nedir? Uzman öğretmen maaşları ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Öğretmenlere zam müjdesi! Cumhurbaşkanı duyurdu! Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis’e geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Şurası’nda öğretmenlere müjdelerini tek tek sıraladı! Hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na göre, sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımı kalkıyor. Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanı geliyor. Düzenleme Meclis’ten geçerse uzman öğretmenlerin maaşlarında bin lira, başöğretmenlerin maaşlarında da 2 bin lira artış olacak. Peki, Öğretmen maaşları ne kadar olacak? Uzman öğretmen nasıl olunur? Başöğretmen nasıl olunur? Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavı kalktı mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’in açıklamaları…

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlik Meslek Kanunu" teklifinin kısa süre içerisinde Meclis'e sevk edileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı, ilk kez çıkararılacak kanunun ayrıntılarını da açıkladı.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU'NUN AYRINTILARI

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından başları:

“Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız. Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz.

UZMAN ÖĞRETMEN VE BAŞÖĞRETMEN NASIL OLUNACAK? MAAŞLARA ETKİSİ NE?

Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenliği getiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz, hem bir derece alacak hem de maaşlarında bin lira artış olacaktır. (Başöğretmenlere) Bu öğretmenlerimize ilave derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artışa gideceğiz.

ORTAÖĞRETİMDE PROFESÖRLERE MÜDÜRLÜK ÇAĞRISI

Ortaöğretimde profesörlerimiz gelsinler okullarımızda müdür olsunlar. Bu çağrımı daha önce de yaptım bugün yine yapıyorum.''

Haberin Devamı