Gazete Vatan Logo

Okullar 4 gün mü olacak 2023? Okullar 4 güne iniyor, 4 gün okul 3 gün tatil mi olacak? Avrupa’da yeni hamle!

Okullar 4 gün mü olacak, okullar 4 güne mi iniyor? Sorularına Avrupa’da çıkan haberlerin ardından yanıt aranıyor. Avrupa’da okulların 4 gün olacağı iddiası Türkiye’de de gündeme geldi. İngiltere'de hafta içi 5 gün okullara giden öğrenciler, yeni kararın alınması durumunda eğitimlerini 4 gün olarak sürdürecek. Peki, 4 gün okul 4 gün tatil mi olacak?

Okullar 4 gün mü olacak 2023? Okullar 4 güne iniyor, 4 gün okul 3 gün tatil mi olacak? Avrupa’da yeni hamle!

Okullar 4 gün olacak iddiaları Türkiye’ye de yansıdı. İzlanda'nın ardından İngiltere de haftada 4 gün okula gidilmesine yönelik hazırlıklar yapıyor. İngiltere Okul ve Kolej Liderleri Derneği geçtiğimiz aylarda, artan maliyetler nedeniyle bu düzenlemeyi desteklediklerini açıklamış, 630 okul yetkilisiyle görüşüldüğü, okulların yüzde 60'ının tasarruf amacıyla öğretim gün sayısını dörde indirilmesini desteklediğini belirtmişti.

VELİLER OKULLARIN 4 GÜN OLMASINA TEPKİLİ

4 gün okul uygulamasını destekleyenler, enerji fiyatlarındaki artışın okullara yılda 500 bin pounda varan yükler getirdiğine işaret etti ve 4 gün öğretimin enerji tasarrufuna da katkıda bulunacağını savundu.

Plana en şiddetli eleştiriler ise velilerden geliyor. Böyle bir kararın çocukların öğreniminde olumsuz sonuçları olabileceğini savunuyorlar.