Gazete Vatan Logo

KPSS sınav yerlerinde emanetçi var mı, KPSS sınavında emanetçi olacak mı? Telefon, çanta, anahtar emanet edilir mi?

KPSS lisans oturumları yarın başlıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 il merkezi ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil 104 sınav merkezinde düzenlenecek. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumları yarın yapılacak. Sınava girecek adaylar KPSS'de emanetçiler açık mı, KPSS sınav yerlerinde emanetçi var mı, telefon, çanta, anahtar emanet edilir mi? sorularına yanıt aramaya başladı.

KPSS sınav yerlerinde emanetçi var mı, KPSS sınavında emanetçi olacak mı? Telefon, çanta, anahtar emanet edilir mi?

2022 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumları 31 Temmuz'da başlayacak. Alan bilgisi 6 Ağustos ve 7 Ağustos’ta, ÖABT ise 14 Ağustos'ta yapılacak. KPSS sınavına girecek olan adaylar sınav salonlarında emanetçilerin olup olmadığını araştırmaya başladı. KPSS sınavına telefon, çanta, cüzdan ve araba anahtarı ile gelen adaylar KPSS sınav yerlerinde emanetçi var mı, KPSS sınavında emanetçi olacak mı? Telefon, çanta, anahtar emanet edilir mi? diye soruyor.

KPSS sınav yerlerinde emanetçi var mı?

KPSS sınav merkezlerinde emanetçiler açık olmayacak. Sınav salonlarının dışında özel emanetçiler açık olabilir. Güven konusu devreye girince, yanınızda biriyle gelmeniz daha güvenli olacak.

ÖSYM'de yer alan bilgilere göre; Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmaz. Bu nedenle adaylar, kılavuzda belirtilen yasaklı maddeleri sınav binalarına getirmemelidir.

KPSS sınavında kalem silgi verilecek mi?

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

Haberin Devamı

KPSS sınavına hangi belgeler getirilmeli?

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:

a) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)

b) Geçerli kimlik belgesi: Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır.)