Gazete Vatan Logo

KYK burs sonuçları için gözler GSB sonuç.kyk.gov.tr’de! KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak 2021-2022?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak, KYK burs sonuçları açıklandı mı? sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Aralık ayının ilk haftası geride kalırken KYK burs sonuçları hakkında yapılan aramalar da arttı. Burs sonuçları geçen yıl aralık ayında açıklanmıştı. İşte KYK burs sonuçları 2021 sorgulama süreci…

KYK burs sonuçları için gözler GSB sonuç.kyk.gov.tr’de! KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak 2021-2022?

KYK burs sonuçları sorgulama süreci devam ediyor. 10 Kasım'da KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları sona erince gözler sonuç sayfasına çevrilmiş, KYK burs sonuçları açıklandı mı, burs sonuçları ne zaman açıklanacak, sorularına yanıt aranmaya başlanmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu en son Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.' ifadelerini kullanmıştı. İşte KYK burs sonuçları 2021 sorgulama hakkındaki son durum…

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçları için henüz tarih verilmedi. KYK burs başvuruları 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında alınmış, başvuru sonuçları ise 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu seneki başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başladı, 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı. Sonuçların bu hafta içinde açıklanması bekleniyor.

KYK BURS SONUÇLARI 2021 SORGULAMA

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın ardından KYK burs sonuçları GSB sayfasından sorgulanabilecek.

Haberin Devamı

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru yapan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Yapılacak değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu %40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor.

Bunun yanı sıra üniversite yerleştirme sınavında sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanında ham puan bazında ilk 100'e giren öğrencilere normal burs tutarının üç katı burs verilecek. Şehit ve gazi yakınları ile %40'ın üzerinde engeli bulunanlar, anne ve babası vefat edenler, sevgi evlerinde koruma altında ortaöğrenimlerini tamamlayanlar, Darüşşafaka lisesinde ortaöğrenimini tamamlayanlar, aktif milli sporcu öğrencileri değerlendirmeye girmeden burs hakkından yararlanabilecek.

Haberin Devamı