Gazete Vatan Logo

Galatasaray Üniversitesi özel mi, devlet mi? Galatasaray Üniversitesi’nde hangi bölümler var?

Galatasaray Üniversitesi'ni ek tercih listesine yazmayı düşünen üniversite adayları üniversite hakkında araştırma yapmaya başladı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleşemeyen adaylar, ikinci ek tercih süreci başlamadan “Galatasaray Üniversitesi özel mi, devlet üniversitesi mi?” sorusuna yanıt arıyor.

Galatasaray Üniversitesi özel mi, devlet mi? Galatasaray Üniversitesi’nde hangi bölümler var?

Özel üniversitelerde tam burslu değilse öğrenciler yıllık ücret ödemek zorunda. Galatasaray Üniversitesi'ni tercih listesine yazmayı düşünen üniversite adayları Galatasaray Üniversitesi özel mi, devlet üniversitesi mi? sorusunun yanıtını sorguluyor.

Galatasaray Üniversitesi özel mi?

Galatasaray Üniversitesi, 1992 yılında Türk –Fransız Hükümetleri arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuş, eğitim dili Fransızca olup, Hukuk Fakültesinde dersler ağırlıklı olarak Türkçe, diğer Fakültelerde de bazı dersler Türkçe verilmekte olan bir Devlet Üniversitesidir.

Galatasaray Üniversitesi’nde hangi bölümler var?

Üniversitede  bulunan fakülte ve bölümler: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler , İşletme, İktisat, Siyaset Bilimi  bölümü, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi, Bilgisayar Müh. bölümü, Endüstri Müh. bölümü, Fen- Edebiyat Fakültesi, Felsefe, Sosyoloji, Karşılaştırmalı dilbilim ve uygulamalı yabancı diller bölümü,Matematik bölümü.

Haberin Devamı