Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı duyurdu KYK bursuna zam geliyor! 2020'de KYK bursu ne kadar olacak??

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında yaptığı açıklamada 2020 ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerinin öğrenim kredi ve burslara yüzde 10 artış yapılacağını duyurdu. KYK bursu ne kadar olacak? KYK zam 2020 oranları...

Cumhurbaşkanı duyurdu KYK bursuna zam geliyor! 2020'de KYK bursu ne kadar olacak??

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde bir konuşma yapmış ve konuşmasında kredi ve burs konusuna da değinmiş ve yapılacağını duyurmuştu. Müjdeli haber Erdoğan’dan geldi. KYK bursuna zam geldiğini açıkladı. 2020 ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerinin öğrenim kredi ve burslara yüzde 10 artış yapılacak. Peki KYK bursu ne kadar olacak?

2020'de KYK bursu ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 2020 ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu 500 liradan yüzde 10 artışla 550 liraya çıkıyor. Yüksek lisansta 1100 TL, doktorada da 1650 YL oluyor. Zamlar ocak ayından itiraben uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmasında zam haberini şu şekilde duyurmuştu:

Kredi veya burs olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkândan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir. Harç filan var mı? Kaldırdık mı, kaldırdık. Harç verildiği zaman kıyamet koparanlar acaba şimdi nerede? Şimdi ortada yoklar. Ama biz devlet olarak milletimize karşı olan o görevi de yerine getirdik. Üstelik Türkiye attığımız tüm bu tarihi adımlara rağmen, nüfusa göre, üniversite sayısı bakımından hala oldukça mütevazi bir yerde bulunuyor.

Haberin Devamı

Bugün (5 Kasım 2019) yaptığı grup toplantısında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 2020 ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu 500 liradan yüzde 10 artışla 550 liraya çıktığını müjdeledi.