Gazete Vatan Logo

2020 Bursluluk sınavı (İOKSB) ertelendi! Bursluluk sınavı başvuru ne zaman, hangi tarihe ertelendi? (Milli Eğitim Bakanı açıkladı!)

Bursluluk sınavı ertelendi mi? Bursluluk sınavı ne zaman? soruları corona virüsü kapsamında alınan önlemlerden sonra merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk merak edilen konuya açıklık getirdi. Burslululuk sınavının hangi tarihe ertelendi? Bursluluk sınavı ne zaman?

2020 Bursluluk sınavı (İOKSB) ertelendi! Bursluluk sınavı başvuru ne zaman, hangi tarihe ertelendi? (Milli Eğitim Bakanı açıkladı!)

Bursluluk sınavı ne zaman? İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ertelendi mi? sorularına günlerdir cevap aranıyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bursluluk Sınavı ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. 25 Nisan'da gerçekleşmesi planlanan Bursluluk Sınavı ileri bir tarihe ertelendi. Sınava katılacak öğrenciler ve aileleri tarafından sorulan "Bursluluk sınavı ne zamana ertelendi?" sorusu Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan araştırmayla cevap buldu. İşte İOKBS 2020 hakkında merak edilenler...

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: "25 Nisan'da yapılacak İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nı 6 Haziran'a erteledik."

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2020 yılı sınav uygulama takvimine göre, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı) 2020/İOKBS 6 Haziran'da gerçekleşecek.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz belli değil.

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/ cezası almamış olmak,

d. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2019 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2020 Mali Yılı için tespit edilen 14.640,00 (ondörtbinaltıyüzkırk) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2019 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Haberin Devamı