Gazete Vatan Logo

‘Nostradamus IŞİD’in yükselişini bildi’ iddiası

‘Nostradamus IŞİD’in  yükselişini bildi’ iddiası

Araştırmacılar, Fransız kahin Nostradamus’un Ortadoğu ile ilgili kehanetlerinde terör örgütü IŞİD’in yükselişini bildiğini savunuyor.,

Daha önce Napolyon Bonapart’ın ve Adolf Hitler’in iktidara gelişini hatta 11 Eylül saldırılarını tahmin ettiği öne sürülen ünlü Rönesans kahini Nostradamus’un Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Ortadoğu’daki yükselişini de öngördüğü iddia ediliyor.

Asıl adı Michel de Nostredame olan Fransız kahinin kehanetlerini araştıran ‘Nostradamus 2242’ sitesi, insanlığın sonunu getirecek Üçüncü Dünya Savaşı’nın, Nostradamus’a göre IŞİD’le mücadeleden dolayı çıkacağını savunuyor.

Lideri de ‘deccal’

Nostradamus’un dizelerinde Mezopotamya’yı terörize eden gücün IŞİD militanları olduğu savunuluyor. Araştırmacılar, daha önce devrik Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin ve öldürülen El Kaide lideri Usame bin ladin olduğu düşünülen son ‘deccal’in de IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi olabileceğini öne sürüyor. Yazar John Hogue, Nostradamus’un dizelerinde ABD’nin Irak’a yönelik işgalinden de bahsettiğini belirtirken, Fransız kahinin IŞİD’in yükselişini de doğru tahmin ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Nostradamus araştırmacılarına göre Fransız kahinin bahsettiği ‘siyah bayraklılar’ IŞİD militanları, ‘deccal’ ise örgüt lideri Ebubekir el Bağdadi.