Gazete Vatan Logo

Memnun kalmazsa terk edecek

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’la yapacağı görüşmenin verimsiz geçmesi durumunda masadan kalkacağını söyledi

Memnun kalmazsa terk edecek

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile gerçekleştireceği müzakerelerin başarısız olması durumunda görüşmeyi terk edeceğini söyledi. Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile Florida’daki Mar-a-Lago malikânesinde düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Trump, “Eğer görüşmenin faydasız olacağını düşünürsek oraya gitmeyeceğiz. Eğer ben oradayken görüşmenin verimsiz olduğunu düşünürsem de toplantıyı terk edeceğim” dedi.

Trump, Abe ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arınması için maksimum baskının sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıklarını da kaydetti. Abe ise Trump’tan Kuzey Kore’nin 1970’ler ve 80’lerde kaçırdığı Japonya vatandaşlarını iade etmesi için yardım talep etti. Kuzey Kore 13 Japon vatandaşını Japonya gümrüklerindeki casuslarını eğitmek üzere kaçırdığını itiraf etmişti. Trump önceki gün Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo’nun gizlice Kuzey Kore’ye giderek Kim ile görüştüğünü açıklamıştı. Trump ile Kim’in Haziran ayında buluşması bekleniyor. Görüşmenin yapılacağı yer ise henüz netlik kazanmadı.

Haberin Devamı

Trump’a yeni dava açabilir

Trump, 2006’da kendisiyle ilişkiye girdiğini ve bunu gizli tutması için 2011’de tehdit aldığını iddia eden eski porno yıldızı Stormy Daniels’a Twitter’dan mesaj verdi. Trump, Daniels’ın kendini tehdit eden kişinin robot resmini kamuoyuyla paylaşması sonrasında, böyle bir kişinin varolmadığını öne sürdü. Trump mesajında, “Varolmayan bir adamın robot resmi. Tam bir kandırmaca, Aptallar için Yalan Haber Medyası’nın oyuna getirilmesi. Onlar da farkında” diye yazdı. Daniels ve avukatı Michael Avenatti, robot resimde görülen kişinin bulunması için açıkladıkları 100 bin dolarlık ödülü de 131 bin dolara yükseltti. Bu arada Avenatti, Trump’a son sözlerini gerekçe göstererek ‘iftira’ davası açmaya da hazırlandıklarını sözlerine ekledi.