Gazete Vatan Logo

Kar yağışı fena vurdu! Binlerce araç mahsur kaldı

Kar yağışı etkili oluyor. Hayat resmen durdu. Yaklaşık iki hafta boyunca yoğun kar fırtınası nedeniyle kapanan Arjantin-Şili sınırı, geçtiğimiz hafta içerisinde tekrar açıldı. Mahsur kalan binlerce araç, yavaş da olsa tekrar sınırdan geçmeye başlarken, sabırlarının tükendiğini söyleyen sürücüler duruma isyan etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Kar yağışı fena vurdu! Binlerce araç mahsur kaldı

Kış mevsiminin hüküm sürdüğü Güney Yarımküre'de haftalardır süren yoğun kar yağışı, ulaşımda aksamalarla birlikte iki ülke arasında yapılan ticareti de derinden sarstı.

NTV'de yer alana habere göre; Kar fırtınası sebebiyle TIR sürücüleri ve otobüslerle seyahat eden yolcular, Arjantin-Şili sınırında 3 haftayı bulan bekleyişin ardından isyan noktasına geldi.

Sınırların açılmasına rağmen yoğunluk nedeniyle ülkelerine dönememekten şikayet eden yolculardan biri, bekleyiş nedeniyle 5 gündür işe gidemediğini söyledi.

21 gündür sınırda beklediğini söyleyen bir TIR sürücüsü ise, dorsesindeki ürünlerle haftalardır beklediğine dikkat çekti.

Her iki ülkenin de yaşananlardaki sorumluluğuna dikkat çeken sürücü ve yolcular, Arjantin'i de Şili'yi de altyapı şartlarını iyileştirmemekle suçluyor.