Gazete Vatan Logo

İki Arap prens Da Vinci’nin Hz. İsa tablosuyla lüks yatı takas ediyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın geçen aylarda satın aldığı Leonardo da Vinci’nin Salvatore Mundi isimli tablosunu, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid’e ait bir yatla takasa karar verdiği iddia edildi.

İki Arap prens Da Vinci’nin Hz. İsa tablosuyla lüks yatı takas ediyor

Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS), Suudi Arabistan’da bir yandan yolsuzlukla mücadele operasyonu yürütürken diğer yandan mal varlığına varlık katıyor. Amerikan basınına göre, MbS, aralık ayında New York’ta Christie’s müzayede evinin düzenlediği açık artırmada 450 milyon 300 bin dolarlık rekor fiyata satılan Leonardo da Vinci’nin ‘Salvator Mundi’ tablosunu satın alan kişi. Ama şimdi de MbS’nin Da Vinci’ye mal edilen tabloyu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid’in Topaz isimli yatıyla takas edeceğine dair iddialar Arap basınına yansıdı. 147 metre uzunluğunda olan ve 26 yatak odası bulunan Topaz isimli yatın değerinin de 450 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Hz. İsa’ya bu kadar para verilir mi?

Arap basınına göre MbS, İsa peygamberi dünyanın kurtarıcısı olarak resmeden tabloyu, ödenen fiyata gelen tepkiler nedeniyle elden çıkarmaya yöneldi.

Yükselen tepkiler üzerine Suudi medyası olayı reddetmiş, ardından BAE Kültür ve Turizm Müdürlüğü tablonun Dubai’de açılan Louvre Müzesi için satın alındığını açıklamıştı. Son çare olarak Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid, ‘yatımı al, tabloyu ver, müzede kalıcı olsun, Suudi Arabistan’da gürültü patırtı durulsun’ önerisini getirdi. BAE’nin açıklamasına rağmen iddiasından vazgeçmeyen New York Times gazetesi, ABD istihbarat kaynakları ile Suudi yetkililerin, tablonun gerçek alıcısının Muhammed bin Selman olduğu bilgisini bir kez daha doğruladığı yönünde bir haber daha yayımladı.

Haberin Devamı