Gazete Vatan Logo

Fransa yangınında sabotaj iddiası!

Fransa'da yangında hayatını kaybeden Hasan Arslan'ın akrabası Çaycı, yangının kasten çıkarılmış olabileceğini öne sürdü.

Fransa'da yangında hayatını kaybeden Türk ailenin kurtulan çocuklarının dayıları Yavuz Izga, yeğenlerinin velayetini almak için mücadele etmeye hazır olduğunu söyledi. Yangında yaşamını yitiren anne Nimet Arslan'ın ağabeyi Yavuz Izga, üç yeğeninin velayetini almak istediğini ve bunun için gerekli tüm mücadeleyi vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz'den de konuya ilişkin bilgi alan Izga, tek isteklerinin kız kardeşi ve eniştesinin cenazesini bir an evvel Türkiye'ye götürmek ve yeğenlerinin velayetini almak olduğunu belirtti. Yangından sağ kurtulan ve Mulhouse Hopital Du Jour çocuk hastanesinde müşahede altında tutulan Hüseyin (11), Halil İbrahim (8) ve Zeliha Arslan'ın (6) velayetinin kime verileceği henüz bilinmiyor.

Bu arada, çocukların kaldığı hastaneyi ziyaret eden Mulhouse Belediye Başkanı Jen Rottner ve Vali Yardımcısı Jean-Pierre Condemine, yangının çıkış nedeninin uzman bir ekip tarafından araştırıldığını ifade ederek şimdilik tüm bulguların, yangının kazara çıkmış olabileceğini gösterdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ancak Hasan Arslan'ın akrabası Satılmış Çaycı, yangının alt kattaki kiracılar tarafından çıkarılmış olabileceğini öne sürdü. Alt dairede yaşayan anne ve kızın psikolojik sorunları olduğunu ve sürekli kavga ettiklerini iddia eden Çaycı, yangının, evin kızı tarafından çıkarılmış olabileceğini savundu.

"Cumartesi günü iftara gidecektik"

Hasan ve Nimet Arslan'ın yakını Hülya Altıntaş da ölüm haberiyle yıkıldıklarını belirterek yangın gününü şöyle anlattı:

"Hasan ve Nimet öğle saatlerinde evden çıkarak çocukları Kuran kursundan almaya gidiyor. Hep beraber eve dönüyorlar. İkra banyoda dumanları fark ediyor ve babasına haber veriyor. Babasının merdiven boşluğundaki kapıyı açmasıyla bir süredir biriken duman tamamen evin içine doluyor. Hasan; Hüseyin, Halil İbrahim ve Zeliha'yı can havliyle cam pencereden çatıya çıkarıyor. İkra'yı ve eşini de çıkarmak için tekrar eve giriyor ancak üçü de yoğun dumandan dolayı can veriyor. Allah'ın takdiri ama hem İkra hem anne babası oruçluydu. Hatta birkaç gün önce iftar programı yapmıştık. Cumartesi günü iftara gidecektik."

Haberin Devamı

Yozgatlı Arslan ailesinin cenazelerinin, otopsi işlemlerinden sonra memleketlerine gönderileceği kaydedildi.