Gazete Vatan Logo

Dünya genelinde siteler çöktü! Erişim sorununun nedeni ne?

Dünya genelinde sitelerde erişim sorunu yayaşmıyor. Başta Amazon ve Twitter olmak üzere Spotify, Reddit, Bloomberg, CNN ve Twitch kullanıcıları siteler ve uygulamaları açamıyor. Peki, Twitter neden açılmıyor? Amazon, Reddit, Bloomberg, CNN ve Twitch neden açılmıyor? İşte haber siteleri ve sosyal medya uygulamaları erişim sorununun nedeni...

Dünya genelinde siteler çöktü! Erişim sorununun nedeni ne?

Dünya genelinde ünlü internet haber sitelerinde erişim sorunu yaşanıyor. Amazon başta olmak üzere Reddit, Bloomberg, CNN gibi sitelere erişilemiyor. Yalnızca bunlara değil, aynı zamanda bazı sosyal ağlarla ilgili de erişim sorunu yaşanıyor.

SİTELER NEDEN AÇILMIYOR?

New York Times, Financial Times, Bloomberg News dahil olmak üzere pek çok haber sitesinde benzer bir hata alınıyor. Amazon'da da kesintiler bildiriliyor. Sorunun ne olduğuna ilişkin henüz açıklama yapılmadı ancak server kaynaklı bir sorun olduğu düşünülüyor.

SOSYAL MEDYA UYGULAMALARINDA DA ERİŞİM SORUNU

İlk etapta haber sitelerinde yaşandığı düşünülen erişim sorunu, Spotify, Twitter gibi popüler sosyal medya ağları için de yaşanıyor.

DownDetector tarafından bildirilen sorunlar, Guardian ve hatta HMRC web siteleri de kesintilerden etkilendi.

Independent teknoloji editörü Andrew Griffin, internet sitelerine erişim sorunun nedenini yazdı. Fastly isimli bulut hizmeti veren şirkette yaşanan sorundan kaynaklı olarak siteler çökmüş.

Reddit durum sayfasını da söz konusu olay sonrasında güncelledi.

Haberin Devamı