Gazete Vatan Logo

Çocuk istismarı suçundan beraat kararını 30 yıllık cezası engelledi

İstanbul’da 10 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davadan 30 yıl hapis cezası alan T.A, 4 yaşındaki öz kızına karşı yargılandığı, “cinsel istismar” davasından ise beraat etti. Mahkemenin, “Somut delil yok” gerekçesiyle verdiği beraat kararı, İstinaf Mahkemesi tarafından, “Yeğenine karşı işlediği aynı suçtan mahkumiyeti var” gerekçesiyle bozuldu.

Çocuk istismarı suçundan beraat kararını 30 yıllık cezası engelledi

İstanbul’da yaşayan anne G.A, 2018 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Anne G.A, kocasının yeğenine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandığını belirterek, 4 yaşındaki öz kızlarına da cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ancak başlatılan soruşturma, “delil” olmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Anne G.A’nın avukatı Taciser Ülkü Levent tarafından yapılan itiraz sonrası bu kez baba T.A, hakkında, “cinsel istismar” suçundan dava açıldı.

“ÇOCUKLARIM BANA ÇOK DÜŞKÜN”

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan tutuklu sanık T.A, yaptığı savunmada 6 yıllık evli olduğunu ve iki çocuğu olduğunu söyleyerek, “Çocuklarım bana çok düşkündür. Çocuklarım için her şeyi yaptım. Geceleri dahi çocuklara ben baktım. Bakımları konusunda eşime hep yardımcı oldum. Akşamları eve geldiğimde çocuklar tuvalete giderken beni isterdi. Altlarını temizleme işini ben yapardım” dedi.

“YEĞENİMİN İFADESİNİ OKUYUNCA YAŞADIKLARIM GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELDİ”

Haberin Devamı

Duruşmada ifade veren anne G.A ise kocasının telefonunda sapkın pornografik görüntüler gördüğünü ve yıkıldığını söyleyerek, “Bana yönelik de cinsel sapkınlık eğilimleri oluyordu. Yeğenimin ifadelerini okuduktan sonra yıkıldım. Bütün yaşadıklarımız gözümün önüne gelmeye başladı. Yeğenimin ifadelerinden sonra benim için her şey yerine oturdu” dedi. Kızının gece sık sık ağladığını bakmaya gittiğinde “baba” diye ağladığını anlatan anne G.A, “Ben çocuğun babasını özlediği için ağladığını sanıyordum. Bir dönem eşim iş yüzünden 10 gün kadar eve gelmemişti. Çocuğum mışıl mışıl uyudu. Çocuk gece her ağladığında bana, ‘Sen yat ben giderim’ diyordu” dedi.

MAHKEME: SOMUT DELİL YOK

Alınan savunma ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığın kızının göğüslerini sıkmasının cinsel sebeple yapılıp yapılmadığının somut olgu olmadığını belirtti. Ayrıca mahkeme tüm dosya kapsamı incelendiğinde sanığın istikrarlı savunmaları ve savunmaların aksini ispat eden bir delil olmadığı gerekçesiyle T.A’nın beraatine karar verdi.

Haberin Devamı

İSTİNAF: YEĞENİNİ İSTİSMAR ETTİĞİ İÇİN CEZASI VAR

Verilen karara G.A’nın avukatı Taciser Ülkü Levent itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstinaf Mahkemesi, sanığın yeğenine karşı, “cinsel istismar” suçundan başka bir mahkemede yargılanıp ceza aldığını belirtti. İstinaf mahkemesi, sanığın yeniden yargılanarak hakkında mahkumiyet kararı verilmesi gerektiğini belirterek kararı bozdu. (Milliyet)