Reytingi yok tarzı var

Medya Takip Merkezi 2016 yılında Türk televizyonlarında en çok izlenen dizi ve programların hangilerinin medyada en çok konuşulduğunun araştırmasını yapmış. Diziler arasında toplam 34 bin 471 haberle ‘Diriliş Ertuğrul’ zirveyi kapmış. ‘Kiralık Aşk’ ve ‘Kurtlar Vadisi’ onu takip etmiş.

Televizyon programları arasında ise toplamda 69 bin 212 haberle ‘Survivor’ birinci gelmiş. İkinci sırada ‘O ses Türkiye’ var. Üçüncü sırada ise toplam 15 bin 296 haberle ‘İşte Benim Stilim’ yer almış. Bu sonuçlara göre ekrandaki yarışmalar dizilerden daha çok konuşuluyor. Ancak işin ilginç tarafı çok konuşulmaları için reytinglerin iyi olması gerekmiyor. Örneğin ‘İşte Benim Stilim’ yarışması reytinglerde bir süredir yerlerde sürünüyor. Ama jürisindeki renkli ünlüler ve her an birbirleriyle kapışmak için tetikte bekleyen rekabetçi kızlardan oluşan yarışmacıları sayesinde medyada sık sık yer alıyor. İşler durgun gittiğinde hemen programın sesini duyuracak bir formül buluyorlar. Ya jürinin tatlısı Nur ‘Nurella’ Yerlitaş veya Kemal Doğulu gözyaşlarına boğuluyor. Ya da yarışmacı kızlar sırayla hunharca ve böğürerek ağlamaya başlıyor. Böylece ‘İşte Benim Stilim’ medyada kendinden söz ettirmeyi başarıyor. Bu da bir marifet sayılır. Reytingi yok, tarzı var!

Haberin Devamı

Kim tutar seni Safiye Sultan

Safiye Soyman hayat arkadaşı Faik Öztürk ile yollarını ayırdıktan sonra konserlerine devam ediyor. Bir aylık bir Amerika turnesine çıkan ünlü sanatçı farklı kentlerde sahneye çıkmış. Safiye Hanım hem çalışmış hem de fırsat buldukça bol bol gezmiş, dolaşmış. Batman ve Süperman kostümlü iki gençle hatıra fotoğrafı çektirmiş. Elinde Amerikan bayrağı, gözünde güneş gözlüğü olan Özgürlük Heykeli kılığındaki biriyle New York caddelerinde poz vermiş.

Safiye Soyman, 13 yaşındayken görücü usulü evlenmiş, daktilo öğrenip sekreterlik yapmış, 6 yıl müzik korosunda çalışmış, 35 yaşında Maksim Gazinosu’nda sahneye çıkmış dişiyle tırnağıyla şöhret basamaklarını tırmanmış bir sanatçı. 17 yıllık hayat arkadaşı ve sahne partneri Faik Öztürk yanında olmadan da işini gayet güzel yapabiliyor. Kimseye ihtiyacı olmadığını gösteriyor. Yakında 56 yaşına girecek. Tek başına Amerika’yı sallıyor. Kim tutar seni Safiye Sultan?

Haberin Devamı

Bir şişe gazoz koysaydık anlardık

Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp, yönettiği ve oynadığı son filmi ‘Vezir Parmağı’ yakında gösterime giriyor. Filmin afişi oyuncular arasında ufak çapta bir krize neden olmuş. Geniş oyuncu kadrosu nedeniyle Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Nuri Alço’nun adı afişte yer almamış. Nuri Bey haklı olarak bu duruma çok bozulmuş. Mahsun işi başından aşkın olduğu için düşünememiş olmalı. Diğerlerini bilemem ama. Madem Nuri Alço’nun ismini afişte yazacak yer kalmadı. Bir şişe gazoz koysaydı anlardık!

DİĞER YENİ YAZILAR