Gazete Vatan Logo

Jandarma 2020 astsubay sınavı ne zaman? Jandarma Subay Alımı sınav aşamaları neler? Jandarma astsubay maaşı ne kadar?

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli subay alımı ile ilgili sınav aşamaları merak ediliyor. Jandarma Genel Komutanlığı 481 subay alımı başvuru sonuçlarına göre adaylar 3 aşamalı bir sınavdan geçecekler. Peki Jandarma 2020 astsubay sınavı ne zaman? Corona virüsten dolayı sınav ertelendi mi? Jandarma Subay Alımı sınav aşamaları neler? Jandarma astsubay maaşı ne kadar? İşte detaylar…

Jandarma 2020 astsubay sınavı ne zaman? Jandarma Subay Alımı sınav aşamaları neler? Jandarma astsubay maaşı ne kadar?

JSGA Başkanlığı, KPSS ve KPSS şartsız 3550 kadın erkek Jandarma astsubay alımı yapacağını duyurdu. 2020 Yılı Jandarma Genel Komutanlığına ve Sahil Güvenlik Komutanlığına muvazzaf/sözleşmeli astsubay alımı yapılacak. Peki Jandarma 2020 astsubay sınavı ne zaman? Corona virüsten dolayı sınav ertelendi mi? Jandarma Subay Alımı sınav aşamaları neler? Jandarma astsubay maaşı ne kadar? İşte konuyla ilgili merak edilenler…
JANDARMA ASTSUBAY ALIMI SINAVI NE ZAMAN?
Milli Savunma Üniversitesi bünyesine her yıl öğrenci adayı almaktadır. Her yıl yapılan sınavlar ve sınav sonuçlarına göre Subay ve astsubay alımları yapılıyor. 2020 MSÜ sınavına başvurular Ocak ve Şubat aylarında alınmıştı. Sınavın 29 Mart 2020 tarihinde yapılması gerekirken corona virüs nedeniyle ertelendi. Bu kapsamda subay ve astsubay alımları da ertelenmiş oldu. 29 Mart 2020 tarihinde yapılması planlanan sınav son güncelleme ile birlikte 2020 MSÜ sınavı 03 Mayıs 2020 tarihinde yapılacaktır. Yapılacak yeni bir güncelleme ile bu tarih daha ileri bir süreye de değişebilir.

Haberin Devamı

JANDARMA 481 SUBAY ALIMI SINAV AŞAMALARI NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı 481 subay alımı başvuru sonuçlarına göre adaylar 3 aşamalı bir sınavdan geçecekler. Aşamalar sırasıyla, Fiziki kontrol, Fiziki Kontrol, Fiziki Yeterlilik ve mülakat sınavı şeklinde olacak. Eğer aday, bu aşamalarından he hangi birinde başarısız olursa bir sonraki aşamaya geçemeyecek.

Fiziki Kontrol: Subay olmak isteyen adaylar, Fiziki yeterlilik sınavı öncesi Fiziki Kontrol Komisyonu tarafından bir kontrolden geçirilecekler. Adayların fiziki kontrol sırasında, asgari fiziki standartlarda olması gerekiyor. Adaylara, Vücut Kitle İndeksi (VKİ) çizelgesi esaslarına göre notlar veriliyor. Bu komisyondan geçerse Fiziki yeterlilik sınavına tabii tutulur. Eğer geçemezse ilerleyemez. Lakin itiraz hakkını kullanabilirler.

Fiziki Yeterlilik Sınavı: Fiziki yeterlilik sınav komisyonu subay olmak isteyen adayların durumunu görerek gerçekleştirir. Adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere, aşağıda sizler ile paylaştığımız parkurda uygulamalı sınava tabii tutulurlar. Kadın ve erkeklerin kriterleri farklıdır. Başarılı olmak için yüz üzerinden en az altmış puan almak gerekmektedir.

Haberin Devamı

Mülakat Sınavı: Mülakat sınavına erişmek öncelikle önceki 2 aşamayı tamamlamayı gerektirmektedir. Burada adayların bilgi düzeyi, Kendisinden istenileni kavrama, Özgüveni, İfade etme yeteneği, Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre her bir kriter yirmi (20) puan olmak üzere toplam yüz (100) tam puan üzerinden yapılır. Başarı ise yine yüz üzerinden 60 puan almak ile sağlanmaktadır.

JANDARMA ASTSUBAY ALIMI ŞARTLARI NELER?
Jandarma Genel Komutanlığı Astsubay alımında KPSS 2018-2019 puanları yer ayrılırken, başvuru yapacak adayların en az önlisans mezunu olması gerekiyor.
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
-Temini yapılacak 1’inci maddedeki tabloda belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak veya geçici kayıt tarihine (04 Ağustos 2020) kadar mezun olabilecek durumda olmak,
-Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak ve bunu sisteme yüklemek,
-Temini yapılacak branşlar için kaynak gösterilen bölümlere denk bölümlerden mezun olanlar için YÖK tarafından verilen denklik/eşdeğerlilik belgesini almış olmak ve bunu sisteme yüklemek,
-Lisans mezunları veya geçici kayıt tarihine (04 Ağustos 2020) kadar mezun olabilecek durumdaki adaylar için 2018-2019 yılında yapılan KPSS’den Genel Kültür ve Genel Yetenek (P3) puan türünden en az 60 puan almış olmak.
JANDARMA ASTSUBAY ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Profil bilgilerim kısmındaki bilgi ve belge girişleri tamamlandıktan sonra ‘‘Başvurularım’’ kısmından ‘‘Başvuru Sürecindekiler’’ kısmı seçilerek ‘‘Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Temini 2020’’ sınavına ‘‘Başvuru Yap’’ butonuna basılarak başvuru süreci başlatılacaktır.
‘‘Başvuru Yap’’ butonuna basıldıktan sonra başvuru şartları bilgilendirme ekranı çıkacak ve adaylar tarafından bu ekranda çıkan bilgilerin tamamı okunduktan sonra sol alt köşede yer alan ‘‘Okudum ve Onaylıyorum’’ kutucuğu işaretlenerek ‘‘Devam Et’’ butonuna basılarak branş seçimi kısmına geçilecektir.
‘‘Okudum ve Onaylıyorum’’ kutucuğunun işaretlenmesi ile adaylar tarafından bu ekranda yazılı olan tüm sınav şartlarını taşıdıklarını kabul ve beyan ettikleri kabul edilecektir.
‘‘Devam Et’’ butonuna basıldıktan sonra branş seçimi ekranı gelecek ve adaylar tarafından durumlarına uygun en fazla iki tercih seçilerek ‘‘Başvuruyu Tamamla’’ butonuna basılarak başvuru tamamlanacaktır. (Adayların en fazla iki tercih hakkı bulanmakta olup, adaylar tek tercihte yapabilirler.
İki tercih yapan adaylar için; bu iki tercihinden birisinin jandarma erkek veya jandarma kadın branşı olması zorunludur) ‘‘Başvuruyu Tamamla’’ butonuna basıldıktan sonra ekrana ‘‘Aday Bilgi Formu’’ gelecektir. Aday tarafından formdaki bilgiler kontrol edilerek PDF olarak indirilecek ve iki nüsha çıktısı alınarak imzalanacaktır. Sınav çağrısı yapılan adaylar tarafından bu form imzalı olarak iki nüsha sınavlara getirilecektir.
Başvurunun tamamlanması ile tüm profil bilgileri başvuru bilgileri olarak sistem tarafından saklanacak ve adayların başvuruları bu bilgiler üzerinden yapılacaktır. Başvuru sonrasında yapılacak değişiklikler bu başvuru bilgisini değiştirmeyecektir. Bu sebeple profil bilgilerinin değiştirilmesi veya güncellenmesi durumunda; ‘‘Başvuru Sürecindekiler’’ kısmından mevcut başvurunun silinerek, başvurunun tekrar yapılması gerekmektedir. Başvurunun güncellenmemesi durumunda profil bilgileri değiştirilse veya güncellense dahi başvuru bilgileri değişmeyecek ve adayın başvurusu eski bilgiler üzerinden yapılacaktır.
SINAV ÜCRETİ NE KADAR?
Adaylardan 50 TL sınav ücreti alınacak. Sınav ücreti yatırma duyurusu, başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri” bölümü altında ‘‘Sonuçlarım” kısmında ilan edilecektir.
JANDARMA ASTSUBAY 2020 MAAŞI
Astsubay çavuş rütbesiyle mesleğe yeni başlayan astsubay maaşı 2020 5 bin 500 TL civarındadır. Jandarma astsubay 2020 maaşının miktarı kıdem ve rütbe artışına bağlı olarak zaman içinde yükselecektir.

Haberin Devamı