Gazete Vatan Logo

Paralar hesaplara yatırılacak! Kamu çalışanı yüzbinlerce kişi alacak, bayramdan önce...

Yüz binlerce işçi beklliyordu. Ödemeler ile ilgili son dakika açıklaması gedi. Ödemeler Kurban Bayramından önce yapılacak. Kamu işçileri ve 4D’li sürekli işçilere her yıl 52 günlük ücret tutarında ilave tediye yani ikramiye ödeniyor. Yılda 4 taksit halinde verilen, ilave tediyenin son taksidinin bayramdan önce ödeneceği duyuruldu.

Paralar hesaplara yatırılacak! Kamu çalışanı yüzbinlerce kişi alacak, bayramdan önce...

İşçiler tarafından merakla beklenen haber geldi. İlave tediye ödemesi ile ilgili son dakika gelişmesi duyuruldu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı kararı ile resmi gazetede yayımlanan kamuda çalışan işçilere ilave tediye ödeme tarihlerine ilişkin açıklama yaptı.

 Bakan Bilgin, “Cumhurbaşkanımızın kararıyla işçilerimizin ilave tediyeleri Kurban Bayramı öncesi ödenecektir” ifadesini kullandı.

Bakan Bilgin, “Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi, Türkiye’mizin geleceği için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Böylece Resmi Gazete’de yayımlanan kamuda çalışan işçilere 2022 yılı ilave tediye ödemelerinin ilk yarısı 4 Temmuz'da, diğer yarısı ise 16 Aralık'ta yapılacak.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

Haberin Devamı

İLAVE TEDİYE KAÇ LİRA?

En düşük ikramiye, asgari ücretten yapılan hesapla 2 bin 168 lira olacak. Bu hesap 13 güne göre yapılıyor. Böylece bu yıl kamu işçilerinin eline en az toplam 8 bin 672 lira geçmiş olacak. İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmıyor.