Gazete Vatan Logo

4D işçi ikramiyesi ödemeleri ne zaman? Ekim’de mi ödenecek?

Taşeron işçiler, 2019 Nisan ayında 4-D sürekli işçi statüsüne geçmişti. Kadro talepleri gerçekleşen taşeron işçilerin, yani 4D işçi için ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak?

4D işçi ikramiyesi ödemeleri ne zaman? Ekim’de mi ödenecek?

2019 Nisan ayında 4-D işçi statüsüne geçen taşeron işçilerinin 3. tediye ödemesinin ne zaman yapılacağı merak konusu. İşçiler ne zaman ikramiya alacak? detaylar haberimizde...

Taşeron işçiler kamu işçisi statüsüne (4D) geçirilen kişiler başlangıçta mevcut şartlarla kadroya alındı. Kamu işçilerinin 52 günlük ilave tediye ödemeleri 4 taksitte gerçekleştiriliyor. Kadroya geçen taşeron işçilere ilave tediyelerin birinci yarısı 31/1/2019'da ödendi. Ödemelerin diğer yarısı 31/5/2019 tarihinde hesaplara geçti. Şimdi gözler üçüncü taksit ödemelerinde. Peki, tediyenin 3. Taksiti ne zaman ödenecek?

4D ödemesi ne zaman gerçekleştirilecek?

Geçtiğimiz Nisan ayında, kadroya geçen taşeron işçilere 4 taksit olarak tediye ödemesi yapılıyor. Bu ay işçilere 3. Tediye ödemesi yapılacak. Bu ay işçilerin hesaplarına maaşlarının 5 günlüğü ilave edilecek.

Son ikramiye ödemesinin tarihi

2019 yılı son ikramiye ödemeleri ise aralık ayında gerçekleştirilecek. Bu ödemeler için net tarih 13 Aralık 2019 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

3. Tediye ödemesi kaç lira?

Brüt maaşlarını asgari ücret seviyesinde olan işçilerin, 5 günlük ikramiye oranı 286 TL’dir. Bunun yanında, 4 bin 500 TL maaş alan işçilerin ikramiye tutarı ise, 504 TL olacaktır.

Sürekli işçi olarak çalışanların ikramiyeleri maaşları oranında olacak.

Eğitim ödemesi yapıldı!

Eğitim ödemesi olarak yapılacak olan tutarlar öğrenim düzeyine göre değişmektedir. İşçilere ilköğretime devam eden çocuğu olması durumunda 100 TL, ortaokula devam eden bir çocuğu olması durumunda 110 TL, liseye devam etmesi durumunda 120 ve yükseköğretim düzeyinde bir eğitim alması durumunda ise 140 TL ödeme yapıldı.