Gazete Vatan Logo

Yerli savaş gemisi 'Anadolu' için geri sayım başladı! Türkiye'nin en büyüğü...

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Artık geri sayıma geçtik! Anadolu gemimizde projenin son aşaması olan deniz kabul testlerine başladık" dedi.

Yerli savaş gemisi 'Anadolu' için geri sayım başladı! Türkiye'nin en büyüğü...

Savunma Sanayii Başkanı Demir, Twitter'daki hesabından, Türkiye'nin en büyük askeri gemisi 'TCG Anadolu'nun test aşamasındaki görüntülerini paylaşarak, "Artık geri sayıma geçtik! Anadolu gemimizde projenin son aşaması olan deniz kabul testlerine başladık ve çeşitli sistemler için testler icra ediyoruz. Doğrulama ve sertifikasyon faaliyetlerinden sonra envantere alacağımız Anadolu'yla denizlerdeki gücümüze güç katacağız" dedi. 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, daha önce CNN Türk'te yaptığı açıklamada, TCG Anadolu gemisi ile ilgili şu bilgileri paylaşmıştı:

"Dünyada uçak gemisine inip kalkabilecek uçak sayısı çok azdır. Uçak gemisi dediğinizde uçak gemisinin uzunluğu ve kabiliyetlerine göre dikey iniş kalkış yapabilecek, o mesafenin ne kadar kısa olacağı gibi çeşitli konularla çeşitli kabiliyetlere sahip uçakların olması gerekiyor. Bu kavram aslında çok uygun geldi. Bir jet savaş uçağının havada kalma süresini düşündüğünüzde bunlarda çok sayıda koyup çok fazla havada kalabileceğiniz gibi bir operasyonel kavram aklınıza geliyor.

Haberin Devamı

ANADOLU GEMİSİNE KAÇ TANE İHA VE SİHA KONUŞLANDIRMAK MÜMKÜNDÜR?

50’den başlayıp 110’a çıkıyor. Bizim şu andaki gemimiz olarak düşünecek olursa en az 50 İHA ve SİHA’dır. Şu anda AKINCI’nın konuşlandırılabileceği bir platformdan bahsetmiyorum. Jet motorlu insansız hava aracımız şu anda maketi yok ama BAYKAR bu anlamda önemli adımlar attı. Bir taraftan TUSAŞ’ın da çalışmaları var yakında jet motorlu İHA ve SİHA’larımızla geleceğiz. Önümüzdeki seneyi bekleyin."