Gazete Vatan Logo

Beachler çıldırdı

Bodrum ve Çeçme’nin cep yakan beach fiyatları bayram tatili nedeniyle iyice arttı. Harcama kotası olarak belirlenen bu ücretler 200 TL’den başlayarak 2.500 TL’ye kadar çıkıyor.

Beachler çıldırdı

Yazın gelmesi, Bodrum ve Çeşme beachlerinin sezonu açmasıyla her sezon alevlenen menü fiyatları sezonun kapanmasına günler kala tekrardan gündeme geldi. 70 TL’ye lahmacun, 220 TL’ye hamburger, 18 TL’ye çay ve 28 TL’ye satılan kola fiyatları tatilcileri şaşırtıyor ve tepki çekiyor. Beachler bu fiyatlara verilen tepkilerin önüne geçmek için bu sezon harcama kotası adı altında fiyatları makbul gösterme çabası içine girdi. Bu harcama kotası sistemine göre plaja girerken ödediğiniz giriş ücretiniz kadar mekanın restorantından yiyecek ve içecek yiyebilirsiniz. Giriş ücretlerinin 70 TL’den başlayaıp 200 TL’ye kadar çıktığı beachlerde harcama kotası olarak belirlenen şeyler her plaja göre değişiyor. Bazı yerlerde sadece giriş ücretine şemsiye, şezlong ve havlu dahilken, kişi başı girişi 150 TL’nin üzerinde olan mekanlarda buna yiyecek ve içecekler de dahil ediliyor. Gün boyunca plajda tükettiğiniz yiyecek ve içecekler girişte ödediğiniz harcam kotasından düşülüyor.Kotanız bittiğinde ise ekstra yedikleriniz adisyonunuza ekleniyor.

Haberin Devamı

İskele ve loca 2 bin TL
Harcama kotasının başka bir boyutu da loca, iskele veya kumsal kısmında uygulanıyor. Giriş ücretinden bağımsız plajda oturacağınız yere göre belirlenen harcama limitini kabul ederseniz denize yakın, gölge yani en konforlu yerden hizmet alabiliyorsunuz ve ödemeyi kabul ettiğiniz limiti doldurana kadar yiyecek ve içecek tüketebiliyorsunuz. Loca ve iskele fiyatları da 1200 ile 2 bin TL arasında değişiyor. Beachlerde uygulanan loca ve giriş harcama kotası fiyatları şöyle;

Madeo Baech
Alaçatı’da bulunan ve happy hour partileriyle bilinen Madeo Beach giriş ücreti olarak 70 TL alıyor. Bu fiyata şezlong ve şemsiye dahil. Ancak loca veya iskelede olmak istersiniz 2 bin TL ödemek zorundasınız. 6-8 kişilik loca ve şezlonglarda aldığınız hizmetle 2 bin TL’yi doldurana kadar yiyip içebilirsiniz. Madeo’da hamburger 60, sosis 35, pizza 45, bir long island 60 TL. Şişe şarap açmanın bedeli ise 400 TL. Happy Hour alanında ise fiyatlar ve hizmet daha farklı. Loca fiyatları 3 bin ve 10 bin TL arasında değişiyor ama bu fiyatlara sadece üç farklı şişe alkol dahil.
X Beach
Yalıkavak’ta bulunan X Beach’in giriş ücreti 200 TL. 200 TL’lik limitiniz bitene kadar beachin restorant ve barından her türlü hizmeti alabiliyorsunuz. Şezlong yerine çimlerde yer alan minderlere geçmek için ekstra 500 TL kira bedeli ödemeniz gerekiyor. Denizin içinde bulunan bungalov locaları kullanmak isterseniz de 2.500 TL ödemeniz şart. Ancak bu 2.500 TL’nin içine sadece iki şişe alkol dahil. Yiyecekleriniz ekstra olarak ödemeniz gerekiyor.
KafePi Beach
Çeşme’nin Aya Yorgi koyunda yer alan KafePi yüzlerce kişilik kapasitesiyle tatilcilerin uğrak yerlerinden. Birçok kişi mutfağından ve servis anlayışından hoşlanmasa da giriş ücreti en uygun yerlerden biri olduğu için tercih ediliyor. Giriş ücreti 60 TL olan beachte iskeledeki localar 1.000 TL ve bu fiyata sadece bir şişe alkol dahil. Yiyecekler ekstra ödeniyor. Happy hourda ise tekrardan yenen ve içilenler ekstraya giriyor. Bir birayı 50 TL, 20’lik rakıyı ise 500 TL ve hamburgeri 45 TL olarak fiyatlandıran işletmede pizza da 45 TL.
Zio Beach
Giriş ücretinin 60 TL olduğu Zio Beach’e şezlonglar için önceden rezervasyon yaptırmanız ve belli bir harcama kotası ödemeniz şart. Giriş ücretini ödedikten sonra yerinizi beğenmez ve beachteki ilk sıradaki şezlongta oturmak isterseniz fiyatı 370 TL olan alkollü içecek kovasını almanız şart. Soft içecek kovası isterseniz bunun da fiyatı 250 TL. Daha geniş şezlongların yer aldığı vip bölümde de harcama kotanız 500 TL. Ancak bu fiyatlara yemekler dahil değil, yedikleriniz ekstraya giriyor. Bir bira 28, kokteyler 70, pizza ise 40 TL, hamburger 50 TL, makarnalar 60 TL’ye satılıyor.
Maça Kızı Beach
Bodrum’un en gözde beachlerinden olan ve birçok ünlünün uğrak mekanı olan beach önceliği otel müşterilerine veriyor. Otel doluluk oranı yüzde 100 ise dışarıdan beache kimse giremiyor. Ama girdiği takdirde de kişi başı 300 TL ödüyor. 300 TL’lik harcama kotası olan beachte loca fiyatları euro üzerinden alınıyor. Loca tercih ettiğiniz takdirde 300 TL nin yanı sıra 500 Euro ödeme yapmanız gerek. Bu fiyata locada yiyecek ve içecek tüketebiliyorsunuz. Ancak alkolsüz içecekleri tercih edenler için ikinci bir loca seçeneği de var. Bunun da fiyatı 300 Euro. Maça Kızı’nda fiyatlar bir kadeh arap 50, bir martini 68, kola zero 28, karidesli spagetti ve bonfile 105 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı