Gazete Vatan Logo

Başbakan’dan operasyon yorumu

Başbakan Erdoğan grup toplantısının ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı ve cemaate yakın polislere yönelik operasyona ilişkin soruyu yanıtladı. Yargı kararını görmeden bir şey söylemesinin doğru olmayacağını ifade eden Erdoğan, “Yargı bu isimlerin toplanmasını ve ondan sonra da tabii ki gerek savcılık süreci, gerek bundan sonraki mahkeme süreci devam edecek. Şu anda biz de izlemedeyiz. Neler çıkacak, bunların hepsini göreceğiz” diye konuştu. Erdoğan, operasyonun başka alanlara sıçrayıp sıçramayacağı sorusunu ise, “Görünen o, tabii tabii” diye yanıtladı.

Öz’ü şikayet etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, twitter’daki paylaşımlarıyla kendisine yönelik tehdit, hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle eski Ergenekon Savcısı, Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında hem savcılığa hem de Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) ayrı ayrı şikayette bulundu. Dilekçelerde, Öz’le ilgili “Ülkenin Başbakanı hakkında hakaret, tehdit ve suç isnadı içeren sözler sarf diyor olması, bağımsız, tarafsız ve hukuk devletine inanan bir meslek mensubu olmadığını göstermektedir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

BOZDAĞ’DAN İLK AÇIKLAMA: ‘Ben de medyadan takip ediyorum’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, emniyette “paralel yapı” operasyonu ile ilgili olarak, “Bende bir bilgi yok. Ben de medyadan takip ediyorum” dedi. Bozdağ, dün TBMM’ye gelişinde gazetecilerin emniyette sürdürülen “paralel yapı” operasyonu ile ilgili sorular üzerine, “Bende bir bilgi yok. Ben de medyadan takip ediyorum” karşılığını verdi.