Gazete Vatan Logo

Koç burcu gezegeni nedir? Koç burcu hangi gezegeni temsil ediyor?

Günümüzde insanlar tarafından düzenli olarak araştırılan konulardan birisi de burçlardır. Burçlar bireylerin pek çok kişilik özelliklerini yansıtmaktadır. Bu burçlar aynı zamanda farklı gezegenler üzerinden de ifade edilmektedir. Bunlardan birisi de koç burcudur. Peki, koç burcu gezegeni nedir? Koç burcu hangi gezegeni temsil ediyor? Sizlere koç burcu gezegeni ile ilgili merak edilenleri detaylıca derledik.

Koç burcu gezegeni nedir? Koç burcu hangi gezegeni temsil ediyor?

Her burçta olduğu gibi koç burcunun da bir gezegeni bulunmaktadır. Bu gezegen üzerinden özellikleri ortaya çıkar ve hangi anlama geldiği ifade edilebilir. Bu nedenle her burca ait gezegenler ve burcu etkileyen yanlar kişiler tarafından merak edilmektedir. 

 KOÇ BURCU GEZEGENİ NEDİR?

 Bütün burçların birbirinden farklı gezegenleri bulunmaktadır. Bu burçlardan birisi de koç burcudur. Koç burcu ele alındığı zaman bu burcun gezegenin mars olduğu görülmektedir. Koç burcu özellikle hırslı ve sabırlı olmaları ile bilinmektedir. Aynı zamanda fiziki olarak özellikleri en belirgin şekilde ortaya çıkan burç da koç burcudur. Bu anlamda koç burcunu etkileyen gezegen mars olmaktadır.

 Mars yönetici gezegen olarak karşımıza çıkmakta ve koç burcu gezegeni olmaktadır. Bu nedenle koş burcuna mars gezegeninin önemli etkileri bulunmaktadır. Bu özelliklerden birisi cana yakın ve tutumlu olmalarıdır. Mars gezegeni koç burcu üzerinde böyle bir etki oluşturmaktadır. Ayrıca tutku ile hayvanlardaki içgüdüler gibi önemli duyguların yöneticisidir ve etkilemektedir. Bunlarla birlikte özgüven sahibi olan ve kendinde her türlü güç bulan bir yapı ile ön plana çıkmaktadırlar. 

Haberin Devamı

 KOÇ BURCU HANGİ GEZEGENİ TEMSİL EDİYOR?

 Koç burcu mars gezegenini temsil etmektedir. Bu nedenle burcu etkileyen önemli unsurlardan birisi de koç burcu gezegeni olan marsın hareketleridir. Özellikle nümüzde Ceres gezegeninden etkileneceği de söylenmektedir.

 Bu dönemde koç burcunda şefkat ve sevgi duyguları ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra aile ilişkilerini güçlendirecek bir etki de yaratacaktır. Yaşanacak olan bu hareketlilikle birlikte koç burcu üzerinde bir enerji de ortaya çıkacağı bilinmektedir. Çıkan bu enerji burcu koç olan kişilerin yapmak istedikleri şeyleri veya durumları etkin bir şekilde ön plana da çıkaracaktır.

 Mars olarak öne çıkan koç burcunun farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu özelliklerle birlikte hareketleri ile koç burcu etkilenmektedir. Bu özellikler şunlardan oluşmaktadır:

  - Ev kişiliğinde bilinçlenme sağlayan bir özelliğe sahiptir.

Haberin Devamı

 - Karakter nitelikleri fiziksel görünüşü ile birlikte bencil çıkarlarını tanımlamaktadır.

 - Ruh bilimi ile davranışları etkiler.

 - Kontrolün az olduğu zamanda yaşam çerçevesinde çevreyi simgelemektedir.