Gazete Vatan Logo

Aşçılıktan organizasyon krallığına

Yaptığı başarılı organizasyonlar ile tanınan organizatör Nedim Delibaş'ın hayat öyküsü gündeme damga vurdu.

Aşçılıktan organizasyon krallığına

Türkiye’nin önde gelen organizasyonlarına imza atan Nedim Delibaş ile Ortaköy’de Polis Evi’nde yaptığımız röportaj sizleri inanılmaz bir yolculuğa çıkaracak. Ünlü organizatör Nedim Delibaş’a biz sorduk ve kahve tadında harika bir söyleşi oldu.

İşte o keyifli sohbetten satırbaşları

Nedim bey öncelikle bizlere vakit ayırdınız ve iftar soframızı paylaştınız .Size çok teşekkür ederim. Son yıllarda çok önemli organizasyonlarda sizin imzanızı görüyoruz. Kimdir bu Nedim Delibaş ? Bize kendinizi birkaç kelime ile tanıtır mısınız ?

1970 Gaziantep doğumluyum.2 çocuk babasıyım. 7 kardeşiz.Ortaokul mezunuyum. Kendi halinde sıradan biriyim işte ( Gülüyor )

Sıradan biriyim diyorsunuz ama sıradan olmayan işlere imza atıyorsunuz ? Ve ortaokul mezunu olduğunuzu öğreniyorum .Açıkçası şaşkınım şu an. Nedir bu başarının sırrı ? Kolay kolay kimseye nasip olmayacak işlere imza atıyorsunuz ?

Çocukluğum Gaziantep’te yoksulluk içerisinde geçti. 1977 yılında Mersin’e göç ettik. Kötü geçen yıllar. Babamın yurt dışında çalışmaya gitmesi ve babasız büyüdük neredeyse. Ve Mersin’de annem bize hem babalık hem babalık etti. Okuyamadık böyle olunca. Devam etmedim çalışmaya başladık tüm erkek kardeşler. Askere gidene kadar bu hikaye böyle sürdü. Askerden geldim Mersin Orduevleri Müdürlüğünde aşçı devlet memuru olarak sınava girdim ve kazandım memur oldum.

Haberin Devamı

Tabiki Haluk Ulusoy başkan o dönemde Mersin’de ve Mersin İdman Yurdu Başkanı. Bizlere babalık yaptı. Sporla tanıştık. Çukurova basketbol takımı ve Mersin İdman Yurdu ile gitmediğim deplasman kalmadı. Hayatım boyunca hep sıra dışı şeyler yapmak istedim ve yaptım da. O zamandan beri sporun gücünü gördüm bildim. Memurken bile 70’ün üstünde organizasyon yaptım gizli gizli

17 yıla yakın devlet memurluğu ve sonra istifa ettiniz .Ve organizasyon ve medya danışmanlık işlerini yapmaya karar verdiniz? Neden, Ne oldu böyle bir karar verdiniz?

Ya Memurluğu da çok severek yapıyordum ama gizli gizli yaptığım için komutanlardan çok sert tepkiler görmeye başladım. Çünkü yaptığım işler çok ses getiriyor ve gazetelerde çıkıyordu. Hangi birisini saklayacaksınız ki ? 2009 senesinde yapacağım Spor Adamları Ödülleri için komutanlarım izin vermeyince istifa ettim ve artık daha rahat işler yapmam için bu kaçınılmazdı.

Haberin Devamı

Yani idealleriniz için istifa ettiniz. Bu devirde memur olmak için insanlar neler yaparken siz ticaret hayatına atıldınız.

Kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız onu yapmalısınız bence. Bende böyle mutlu oldum. İyiki de yaptım

Doğruyu söylemek gerekirse hikayeniz çok şaşırtıcı ve Türkiye ilk defa bizden öğrenecek bunları. 2011’de Mehmet Ali Aydınlar’ın tek rakibi olarak federasyon başkanlığına aday oldunuz? Seçilebileceğinizi düşünmüş müydünüz?

TFF Başkanlığı süreci çok sürpriz şekilde gelişti. O dönem Mehmet Atalay müdürümün başkan olması için çalışıyorduk. Çünkü sporun içinden gelen bir efsane isim. Aday olacağını beklerken bir baktık tek adaylı seçim olmalı şeklinde açıklamalar ve bir gece yarısı Cüneyt Yalınkılıç dostumun telefonu ile başladı süreç.

Haberin Devamı

Aday olmamızın tek sebebi tek adaylı demokratik olmayan bir seçim süreci olmasın diye aday olduk. Şaka maka çok büyük ses getirdi. Amaç zaten seçilmek değil di. Projeler yarışsın dedik. Zaten seyircisiz oynama cezasının kaldırılması başta olmak üzere bir çok projemizi Mehmet Ali Aydınlar dönemi yapmaya çalıştı. Şike süreci ise tam anlamıyla zaten olayların başlangıcı oldu

Bir film gibi anlattıklarınız resmen. Siz memur bir aşçı iken bugün dev organizasyonlara imza atıyorsunuz. Gerçekten takdire şayan işler bunlar. Yakın zamanda Türkiye’nin Acun’u şeklinde haberler de duymuştuk. Şimdi kendimiz bizzat öyküyü sizden dinledik. Biz biliyoruz ama bilmeyen okurlarımız için hangi ödül törenlerini yapıyorsunuz biraz bilgi verir misiniz ?

Türk Milli Futbol takımı 2002’de dünya üçüncüsü olduğu zaman . Spor Adamları Ödüllerinin ilkini muhteşem bir kadro ile yaptık.Başta Haluk Ulusoy Başkan Şenol Güneş hocam olmak üzere hayalini kurduğum isimleri bir araya getirmenin şaşkınlığı ve mutluluğunu yaşadım. Kaldı ki devlet memuru idim o dönem. Dönemin Valisi Akif Tığ destekledi ve Spor Adamları Ödülleri böylece başladı.

Haberin Devamı

2009 yılına kadar Mersin’de yaptık. 2010 yılından itibaren ise İstanbul’da Sporun Zirvesi İstanbul etkinlikleri olarak uluslararası hayata geçirdik.6 yılda dünya devlerini İstanbul’da ağırladık. Kolay olmadı bunlar tabiki. Tamamen ikili ilişkiler ve ikna yeteneği ile oldu. Bu gün Türkiye Spor Adamları Ödülleri 15. Yılına geldi kesintisiz olarak.

Geçtiğimiz ay Altın Palmiye Ödülleri müthiş oldu

Onu da dönemin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan Nedimcim yap şöyle bir organizasyonda Mersin’in adını Adana Altın Koza ve Antalya Altın Portakal Ödülleri gibi duyuralım dedi. Seçim süreci idi. Ve ilk organizasyonu 24 Mart 2014 tarihinde yaptık. Hedef 5 yılda Adana ve Antalya gibi olmaktı. Ama daha ikinci ve bu seneki üçüncü yılında şampiyonlar ligi gibi yaptık.

Kolay olmamıştır ama biz televizyonlardan izlerken şaşkına döndük. Tebrik etmemiz gerek sizi.

Ya kolay değil bu işler. Kıskançlık var koca koca iş adamları bürokratlar önümüze engel koydu. Yani sen o kadar stk oda başkanları varken böyle iddialı iş yap. Tabiki engelde koyarlar kıskançlıkta. Düşünün en son yaptığımız organizasyona 130 gazeteci televizyoncu sanatçı spor iş sanat kültür ve ekonomi dünyasının devlerini Mersin’e getir ama şehrin valisini getireme. Vali yardımcısı bile yoktu. Şehir dışından gelen tüm konuklar sordu ama boynumuz bükük kaldı ve açılış konuşmamda da ifade ettim. Aklıma geldikçe kahroluyorum . Ve bizde Altın Palmiye Ödüllerini artık Mersin’de yapmama kararı aldık

15 yılda bir çok başarınız var. Geriye dönüp baktığınızda bunca başarılı ödül töreni var. Hissettikleriniz, başarı sırrı vb.

Başarının sırrı yılmadan çalışmak. Ve en zor zamanlarda bile doğru bildiğiniz yoldan ayrılmamaktır ötesi var mı ?

Ödül törenlerinde birçok ünlü isime ödül veriyorsunuz? Hepsini bir araya getirmek zor. Nasıl başarıyorsunuz?

Ödülleri ben vermiyorum bunu hemen belirteyim. Türkiye Spor Adamları Ödülleri www.sporturkiye.com yani Spor Türkiye Medya organizasyonu ve okurların oylamaları ile yapılıyor. Ki bu sene de 15 Ekim 1 Aralık tarihleri arasında oylamalar olacak.

Altın Palmiye Ödülleri ise Marka Kent Mersin Dergisi organizasyonu yine halk oylaması ile yapıldı. Evet çok zor bir araya getirmek. Annem ve babamın duası bana yetiyor ve İnsanlar inandığı yere gider diyelim kapatalım bu konuyu ne dersiniz Anıl bey ?

Ünlü birkaç isimle anınızı paylaşabilir misiniz? Dünyaca ünlü olabilir Türk popüler ve komik bir anı olabilir.

Çok var ama ben bana göre en anlamlı iki tanesini paylaşayım. 2011 senesinde Hugo Sanhcez,Jens Nowotny ve Galatasaray’lı Capone organizasyona getirdik. Organizasyon son derece başarılı oldu. Capone çocukları ile birlikte geldi. Vedalaşma anımız bizleri ağlattı.

Bana Ronaldinho’nun 10 numaralı formasını hediye etti Ve dedi ki benim Türkiye’de iki tane babam var. Biri İmparator Fatih Terim, biri Menajer Bayram Dağdeviren ve biri de sensin Nedim Delibaş. O an inanılmazdı benim için

Ve ikincisi ise Star Tv Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik ile Star Tv’de bir araya geldik. Kadının üzerine Türkiye gidiyor. O doğru bildiğini yapmış. Ve halkta onu yılın kadın haber sunucusu seçti. Ödülünü verirken paylaştığımız anlar anlatılmaz yaşanır tek kelime ile. Ben ağlıyorum Nazlı hanımın gözleri nisan yağmurları gibi doldu patlayacak. O an benim hayatımın en unutulmaz anlarından biriydi. Sonuçta Nazlı Çelik’in Türkiye gibi bizde yanındaydık yanında olmak zorundaydık

Size tek kelime aşağıdaki soruları sorsak ne cevaplar verirsiniz bizlere ?

Türkiye – Vatanım

İstanbul – Vazgeçilmez

Futbol – Tanıtım

Arda Turan – Adam

Fatih Terim – İmparator

Ali Koç – Başkan

Sporcope – Farklı

Spor Türkiye – Markamız

Cüneyt Çakır – Mütevazı

Şampiyon - Beşiktaş

Milliyet - Anıl Sural