Gazete Vatan Logo

Tiyatronun bol yıldızlı dönemi

Sinemanın en büyük starları tiyatro seyircisi karşısında sınanmak için mücadele ediyor. İşte meraklısı için, ünlü yıldızlarla dolu, yılın izleyici rekorları kıran oyunlardan bazıları...

Tiyatronun bol yıldızlı dönemi

İnsanlık tarihiyle ilgilenenler, tiyatronun insanın en kadim yoldaşı olduğunu bilirler. İnsanla var olmuş ve insan oldukça da var olacak, “insanı insana insanla anlatma sanatı“ diye kısaca tanımladığımız, beyin-ruh-beden üçlüsünün ortak ve en sadık ifade biçimidir çünkü tiyatro. Bugün ise sinemanın en büyük starları tiyatro seyircisi karşısında nefes nefese sınanmak için mücadele ediyor.

Üstelik, 400 yıllık klasikler gişede yeni rekorlar kırıyor ve hala sözlerinin geçerli olduğunu kanıtlıyor. Kapalı gişe oyunların biletleri karaborsada küçük bir servete alıcı buluyor, sırf oyun izleyebilmek için Londra ve New-York’a akın edenler için turizm şirketleri özel turlar düzenliyor. İşte meraklısı için, ünlü yıldızlarla dolu, yılın izleyici rekorları kıran oyunlardan bazıları...

Hamlet

Tiyatro tarihinin belki de en çok sahnelenmiş oyunu “Hamlet” ve yazarı Shakespeare’den, “tiyatro ve klasik oyunlar eskidi” diyenlere tokat gibi bir cevap.

Barbican Theatre London’da Ekim sonuna kadar sahnelenmiş olan oyunun Hamlet’i geçen yıl Oscar’ın en güçlü adaylarından ve Sherlock Holmes dizisinin yıldızı Benedict Cumberbatch.

Haberin Devamı

Oyunun biletleri ilk gün tükendi ve karaborsada 700 dolara satıldı. Oyunun yeni gösterim tarihleri konusunda henüz bilgi yok.

Sunset Bulvarı

Efsane oyuncu Glenn Close’u sahnede izlemek isterseniz, 2016 Nisan ayına kadar satışta olan biletlerden hemen satın almalısınız. Oyun Londra Coliseum’da.

Kış Masalı

Yine 400 yılın eskitemediği büyük yazar Shakespeare’ın bir oyunu. Kenneth Branagh, Jessie Buckley, Judy Dench diyorum ve başka söze gerek duymuyorum. (Garrick Theatre.)

Fotoğraf 51

Oscarlı Hollywood oyuncularının en güzellerinden Nicole Kidman, oyunculuğun en büyük sınavını vermek için 17 yıl sonra “Photograph 51” oyunu ile West End’de sahneye çıkıyor.

Yapı Ustası Solness

İşte bir başka tiyatro klasiği... İbsen’in 1892 yılında yazdığı oyun “İngiliz Hasta” ve “”Shindler’in Listesi” filmleriyle iki kez Oscar adaylığı kazanan İngiliz Tiyatrosu’nun önemli oyuncularından Ralph Fiennes Old Vic sahnesinde...

Haberin Devamı

Thérèse Raquin:

Efsane oyuncu Glenn Close’u sahnede izlemek isterseniz, 2016 Nisan ayına kadar satışta olan biletlerden hemen satın almalısınız. Oyun Londra Coliseum’da.

Old Times- Eski Zamanlar

Nobel Edebiyat ödülü sahibi ünlü oyun yazarı Harold Pinter’in eserinden sahneye uyarlanan oyunda, muhteşem oyuncu Clive Owen rol alıyor. Eve Best ve Kelly Reilly ise oyundaki diğer ünlü isimler.( American Airlines Theatre.)

Misery-Ölüm Kitabı:

Stephen King’in romanından sinemaya uyarlandığında büyük yankı uyandıran ve oyuncularına Oscar getiren film sahnede. Bruce Willis başrolde. 14 Şubat 2016’da Broadhurst Theatre’da Bruce Willis nasıl bir sınav verecek merakla bekleniyor.

China Doll

Al Pacino’yu Broadway’de izlemek isteyenlerin oluşturduğu kuyruklardan söz etmeye gerek yok sanırım. Pulitzer ödüllü David Mamet, Al Pacino için yazmış bu oyunu. (Schoenfeld Theatre.)