Gazete Vatan Logo

İbrahim Kalın'dan operasyon mesajı: Yarın, haftaya veya her an olabilir!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı televizyon programında olası kara harekatına ilişkin "Yarın, haftaya veya her an farklı şekilde operasyonlar yapılabilir. Zamanını, zeminini ve kapsamını Türkiye belirler' dedi.

İbrahim Kalın'dan operasyon mesajı: Yarın, haftaya veya her an olabilir!

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Türkiye'nin tehdit değerlendirmesi, istihbaratın sağladığı bilgiler bu operasyonlar her an yapılabilir. Daha önce nasıl yapıldıysa yine yapılır. Başladıktan sonra herkes bunu bilir. Bunun için çok ciddi bir hazırlık olduğunun altını çizmek isterim. Belirlenmiş hedeflerin daha nitelikli bir şekilde etkisiz hale getirilmesi bir hazırlıktır. Bir olur, iki olur daha kapsamlı olur...

Türkiye kendi güvenlik kaygılarını gidermek için kimseden izin almaz ama gerekli paylaşımları yapar. ABD ile Rusya ile İran ile yeri geldiğinde Irak ile konuşur. Gündeme geliyor, 'ABD rahatsız.' Bundan rahatsız olabilirler. Ama bizim atacağımız adımı hiçbir şekilde etkilemez.

Biz hiçbir zaman doğrudan ABD ve Rus askerlerini hedef almadık. Aldığımız terör hedefleri noktasında ABD veya Rus askerleri varsa öncelikle orada ne yapıyorlar? Bizim doğrudan başka ülkenin askerini hedef almamız söz konusu değil. Hedefimiz terör unsurları.

Bazen şöyle düşünülüyor. PYD/YPG unsurları sadece Amerika ile iş tutuyor orada. Hayır PYD/YPG öyle bir örgüt ki işine geldiğinde Rusya, işine geldiğinde rejim ile işine geldiğinde ABD ile işine geldiğinde başka ülkelerle iş tutar. Biz bunu Amerikalılara da anlatıyoruz, Ruslara da anlatıyoruz.

Haberin Devamı

Mesela Tel Rıfat bölgesine baktığınız zaman burası ağırlıklı olarak Rusya'nın, rejimin kontrolünde olan bir bölge. Haseke bölgesine baktığınız zaman burada da PYD'nin unsurları var ama burada daha çok rejimle antant kaldıkları bir durum var. Kamışlı-Haseke bölgesinde mesela rejimin yönettiği ekonomik bir yapı var. Petrol çıkarıyorlar, rafineriler var, elektrik üretiyorlar. Başka başka unsurlar var ellerinde. Bunların çoğunda rejimle koordineli bir şekilde yapıyorlar. Dolayısıyla PYD sadece Amerika ile iş tutuyor, Rusya rejime karşı bir durumda... Böyle bir şey de söz konusu değil