Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Marketlerin denetimini sıkılaştırıp fiyat farklılıklarını gidereceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ''Geçtiğimiz 20 yılda hep yapageldiğimiz gibi bugün de ülkemizin her meselesini, milletimizin her beklentisini hayata geçirerek Türkiye’yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz" dedi. Marketlerdeki fiyat denetimine de değinen Erdoğan, ''Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak mümkün değil, biz vatanımıza mağdur olmayacak şekilde ekonomik desteklerimizi sürdürüyoruz. Zincir ve diğer marketlerle ilgili bakanlıklarımız kontrolleri sıkılaştıracaktır. Fiyat farklılıklarını gidereceğiz'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Marketlerin denetimini sıkılaştırıp fiyat farklılıklarını gidereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Önceki gün Kabine toplantısı sonrası açıkladığımız kamuda çalışan 424 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi kararımızın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz 20 yılda hep yapageldiğimiz gibi bugün de ülkemizin her meselesini hayata geçirerek Türkiye'yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz.

2023 TÜRKİYE'SİNE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ

Ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma adımlarını kesintisiz şekilde sürdürerek milletimize sözümüz olan 2023 Türkiye'sine adım adım yaklaşıyoruz.

YENİ BİR NEFES BORUSU AÇTIK

Dün Yüksek İstişare Kurulu toplantımızda da ifade ettiğim gibi sadece son 2 ayda açılışını yaptığımız projelerin her biri tek başına abide hüvviyetindedir. Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile İstanbul'un trafiğine yeni bir nefes borusu açtık. Küçükkuyu-Ayvacık yolu Asos ve Troya Tünelleri ile 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte Marmara'dan Ege ve Akdeniz'e ulaşımı biraz daha kolaylaştırdık. Malatya Hekimhan yolu ile İç Anadolu ile Doğu Anadolu arasındaki ulaşım hatlarını güçlendirdik. Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu ile Şanlıurfa-Mardin güzergahındaki trafiği rahatlattık. Togg fabrikası ile ülkemizin ilk yerli ve milli otomobilinin seri üretim heyecanını yaşadık. Gaziray ile sanayinin ve kültürün şehri Gaziantep'in şehir içi ulaşım sorununu çözdük.

Haberin Devamı

DÜZCE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, mülteci sorunu konusu. Bu 4 ana başlığı her şeyden önce biz başarıdık, başarıyoruz ve başaracağız. Geçen hafta 5.9 şiddetindeki depremle sarsılan Düzce'yi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRMESİ ÇOK KIYMETLİ

Küresel düzeyde resesyon endişenin arttığı bir dönemde Türkiye'ni büyümesini sürdürmesi çok kıymetli.

ZİNCİR MARKETLERDEKİ FİYATLAR

Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak mümkün değil, biz vatanımıza mağdur olmayacak şekilde ekonomik desteklerimizi sürdürüyoruz. Zincir ve diğer marketlerle ilgili bakanlıklarımız kontrolleri sıkılaştıracaktır. Fiyat farklılıklarını gidereceğiz.

Haberin Devamı