Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'dan Meral Akşener'e İmamoğlu ve Yavaş cevabı: İçişlerimize karışılmamalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı çıkışıyla ilgili dikkat çeken mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu'dan Meral Akşener'e İmamoğlu ve Yavaş cevabı: İçişlerimize karışılmamalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın da bulunduğu televizyon temsilcileriyle bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"KARARI 6'LI MASA VERECEK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin, "Kararı verecek olan 6'lı masa, adayımız sizsiniz derlerse elbetteki aday oluruz. Altı liderin ortak iradesine saygı göstereceğiz" dedi.

AKŞENER MESAJI: İÇİŞLERİMİZE KARIŞILMAMALI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'İmamoğlu ve Yavaş'a hayır' demeyiz açıklamalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır. Her parti kendi içerisinde değerlendirmesini yapmalı." dedi.

SARAÇHANE GÖRÜNTÜSÜ: SAYGI DUYMAMIZ LAZIM

İmamoğlu kararı sonrası Saraçhane'de buluşmayla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu çağrı yaptı. Meral hanım katıldı. Saygı duymamız lazım. 6 lider de benzer tepkiler gösterdi." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ADAY NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağını da yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümet programı ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş takvimi belli olduktan sonra aday açıklanır" yanıtını verdi.

ÇOKLU ADAY OLUR MU?

"Çoklu aday olur mu" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Masada çoklu aday konusu tartışılmadı. Tartışılabilir ama hiç konuşulmadı. Bir lider masaya getirilirse tartışılır" dedi.

YSK BAŞKANIN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı'nın açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "YSK başkanın böyle bir açıklama yapması kabul edilemez, doğru değil. YSK’ya güvenmiyoruz, yargı ya da güveniyoruz. Seçim güvenliğine dair tedbirlerimizi alıyoruz" diye konuştu.