Gazete Vatan Logo
Voleybol FIVB Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda Türkiye ilk galibiyetini Güney Kore karşısında aldı

FIVB Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda Türkiye ilk galibiyetini Güney Kore karşısında aldı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Dünya Kadınlar Şampiyonası B Grubu’ndaki 2. maçında Güney Kore'yi 3-0 mağlup etti.

FIVB Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda Türkiye ilk galibiyetini Güney Kore karşısında aldı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası B Grubu'ndaki 2'nci maçında Güney Koreyi 25-14, 25-13, 25-13'lük setlerle 3-0 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

Milli takımda Saliha 17, Ebrar 16, Zehra 7, Hande 6, Cansu 5, Eda 4,  Elif 2, Ayçin 2 ve Derya 1 sayıyla oynadı. 

 

Grupta ilk 4’e giren takımlar 2. tura çıkacak. Tur atlayan takımlar ayrıca, ilk 4 içinde yer alan takımlarla oynadıkların maçların puanlarını da taşıyacak. A ve D Grubu'ndaki takımlar E Grubu'nu, B ve C Grubu'ndaki takımlar da F Grubu'nu oluşturacak.

Rakibiyle son olarak Milletler Ligi’nde oynayan Filenin Sultanları, karşılaşmayı 3-1 kazanmıştı. Güney Kore’nin 15 maçlık galibiyet hasreti bulunuyor. Asya ekibi son olarak Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde Türkiye’yi 3-2 mağlup etmişti.

Milliler, B Grubu’ndaki ilk maçını Hollanda’nın Arnhem şehrinde, diğer grup karşılaşmalarını ise Polonya’nın Gdansk kentinde oynayacak. Grup karşılaşmalarının ardından gruplarını ilk dört sırada tamamlayan takımlar ikinci etaba yükselecek.

Haberin Devamı

İkinci etap karşılaşmaları, 16 takımın katılımıyla 4-9 Ekim, çeyrek final karşılaşmaları, 8 takımın katılımıyla 11 Ekim, yarı final müsabakaları ise 13 Ekim’de oynanacak. Organizasyon, 15 Ekim’de gerçekleştirilecek üçüncülük ve final müsabakalarıyla sona erecek.

Filenin Sultanları'nın maç programı şu şekilde:

28 Eylül ÇarşambaTSİ 18.30 Türkiye-Dominik Cumhuriyeti

29 Eylül PerşembeTSİ 18.30 Türkiye-Hırvatistan

01 Ekim CumartesiTSİ 21.30 Türkiye-Polonya

FIVB Dünya Kadınlar Şampiyonasında Türkiye ilk galibiyetini Güney Kore karşısında aldı