Gazete Vatan Logo
Magazin Gaspard Ulliel öldü mü, neden öldü? Gaspard Ulliel kaç yaşında, kimdir?

Gaspard Ulliel öldü mü, neden öldü? Gaspard Ulliel kaç yaşında, kimdir?

Gaspard Ulliel öldü mü, neden öldü? Ünlü Fransız oyuncu 37 yaşındaki Gaspard Ulliel, ülkenin güneyindeki bir kayak merkezinde, Montvalezan kasabası civarında dün kayak yaparken başka bir kayakçı ile çarpışarak ağır yaralandı ve bilincini kaybetti. İşte Gaspard Ulliel hakkında merak edilenler…

Gaspard Ulliel öldü mü, neden öldü? Gaspard Ulliel kaç yaşında, kimdir?

En son Marvel'in çıkmaya hazırlanan televizyon dizisi Moon Knight'ta rol alan 38 yaşındaki Gaspard Ulliel, Fransa'nın Savoie bölgesinde kayak yaparken bir başkasıyla çarpıştı ve geçirdiği beyin travması sonucu hayatını kaybetti.

Helikopterle Grenoble Hastanesine kaldırılan Ulliel'in bugün yaşamını yitirdiği açıklandı. Diğer kayakçının ise kazadan yara almadan kurtulduğu belirtildi. Fransız medyasına açıklama yapan aktörün ailesi, Ulliel'in ölümünü doğruladı. Ulliel, yönetmen Xavier Dolan'ın yönettiği “It's Only the End of the World” filmindeki rolüyle "En İyi Erkek Oyuncu" dalında 2017 yılında Fransa'nın Oscar'ı olarak bilinen Cesar ödülünü kazanmıştı. 

Gaspard Ulliel kimdir?

Paris'in yakınlarındaki Boulogne-Billancourt'ta, 1984'te dünyaya gelen Ulliel, 1998'de "Alias" filmiyle ilk kez sinemaseverlerin karşısına çıktı.

Ulliel, "Fransa'nın Oscar'ı" olarak bilinen Cesar Sinema Ödülleri'nde 2002'de "Embrassez qui voüus voudrez" filmindeki rolüyle "en iyi umut veren erkek oyuncu" ve 2017'de "Juste La Fin Du Monde" yapıtındaki başarısıyla "en iyi erkek oyuncu" ödüllerine layık görülmüştü.

Haberin Devamı

Fransız aktör, "Paris je t'aime", "Saint Laurent", "Un long dimanche de fiançailles", "Hannibla lecter: les origines du mal", "Jacquou le croquant", "Juste la fin du monde" ve "Les egares" filmleriyle dikkat çekmişti.

Ulliel, rol aldığı filmlerdeki başarılarıyla Fransız sinemasının önemli isimlerinden biri haline gelmişti.