Gazete Vatan Logo

Kanlı Elmas filmi konusu ne? Kanlı Elmas filmi ne anlatıyor? İşte Kanlı Elmas İMDB puanı!

Elmas savaşlarını keskin yorumu ve konusuyla sömürüyü kamuoyunun gözüne sokan drama türündeki Kanlı Elmas (Blood Diamond) Hollywood yapımı politik filmler arasında yerini alıyor. 2006 yapımı filmde, Leonardo DiCaprio’nun oyunculuğu ile göz doldururken, hikayesi ile çocuk askerlerin nasıl kullanıldığı ile ilgili politik bir yüzleşme örneği olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Kanlı Elmas filmi konusu ne? Kanlı Elmas filmi ne anlatıyor? Kanlı Elmas filmi ne zaman, nerede çekildi? Kanlı Elmas filmi oyuncuları kim? İşte Kanlı Elmas İMDB puanı!

Kanlı Elmas filmi konusu ne? Kanlı Elmas filmi ne anlatıyor? İşte Kanlı Elmas İMDB puanı!

Kanlı Elmas (Blood Diamond) güçlü ve yürek burkan hikayesi ile dünyanın görmezden geldiği çocuk asker ve sömürü ile elmas savaşlarını konu alan drama türündeki politik filmler arasında yer alıyor.

Yayınlandığı 2006 yılında ses getiren hatta Leonardo DiCaprio’nun oyunculuğu ile Oscar’a aday gösterildiği Kanlı Elmas filmi, bazı eleştirmenlerden tam not alsa da konusu ile Hollywood'dan çıkan nispeten dürüst bir çaba olarak nitelendiriliyor. Kanlı Elmas filminin İMDB puanı ise 8.0'dir. 

KANLI ELMAS FİLMİNİN KONUSU NE? 

Blood Diamond ya da Türkçe adıyla Kanlı Elmas, 2006’da gösterime giren ABD yapımı dram türünde filmdir. Başrollerde Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly ve Djimon Hounsou yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise ödüllü yönetmen Edward Zwick yapıyor.

KANLI ELMAS FİLMİ NE ANLATIYOR?

Kanlı Elmas filminin konusu Afrika'daki savaş bölgelerinde çıkarılan ve savaş düzenini finanse etmekte kullanılan elmaslardır. Film elmas endüstrisi ve bu sektördeki tekel iddialarının yanı sıra, Afrika’daki en büyük problemlerden sayılan çocuk askerler sorununa da odaklanıyor. filmin sonunda Afrika’da halen yaklaşık 200,000 çocuk askerin bulunduğuna dair bir not yer alır. Filmde Batı’nın Afrika’daki sorunlara karşı tutumu eleştirilir.

Haberin Devamı

KANLI ELMAS FİLMİ KONUSU NE?

Film Sierra Leone'de başlar. Köyü ayrılıkçı isyancılar tarafından basılan kendi halinde balıkçı Solomon Vandy (Djimon Hounsou) ailesini kurtarabilmeyi başarmıştır ama kendisi isyancılara esir düşmüştür. İsyancıların sahip olduğu bir elmas madeninde çalıştırılırken, normalde rastlananlardan çok daha büyük bir elmasla karşılaşır. Bir şekilde elması kendisine saklamak için hamle yaptığında, yakalanır fakat tam da o anda ordu isyancı güçlere saldırı düzenler. Karmaşa içinde elması bir delik açıp sakladıktan sonra, ordu tarafından yakalanır. Madende yakalanan diğer kişilerle birlikte götürüldüğü hapishanede isyancı güçlerin lideri açık bir şekilde onu tehdit eder. Bu konuşmalar sırasında yine tutuklu bulunan Rodezya (Zimbabve) kökenli bir paralı asker, Danny Archer (Leonardo DiCaprio), elmasın varlığından haberdar olur ve Solomon’u hapisten çıkararak elmasın peşine düşmeyi planlar. İsyancıların bu sırada ayaklanmasıyla birlikte ortaya çıkan karmaşa ortamında ikiliye Danny'nin barda tanıştığı ve savaşları finanse etmekte kullanılan elmaslar hakkında bir araştırma yapan Maddy (Jennifer Connelly) isimli Amerikalı kadın gazeteci yardımcı olur.

Haberin Devamı