Gazete Vatan Logo

Afşin Kum kimdir? Sıcak Kafa ve Kübra’nın yazarı Afşin Kum nereli, kaç yaşında?

Yazar Afşin Kum Boğaziçi Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği’nin ardından Bilgi Üniversitesinde sinema-televizyon bölümünde eğitim gördü. Kitaplarıyla öne çıkan Afşin Kum kimdir, nereli, kaç yaşında?

Afşin Kum kimdir? Sıcak Kafa ve Kübra’nın yazarı Afşin Kum nereli, kaç yaşında?

1972 yılında İzmir’de doğan Afşin Kum Boğaziçi Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği, Bilgi Üniversitesinde de sinema-televizyon öğrenimi gördü.

Farklı kurumlarda yazılımcı ve proje yönetici olarak çalışan Kum, birçok yazarı bir araya getiren Afili Filintalar sitesinin kurucuları arasında yer aldı.

Yazıları Afili Filintalar'da ve Ot dergisinde yayımlandı. İlk romanı 'Sıcak Kafa' 2016 yılında, ikici romanı 'Kübra' ise 2020 yılında okurlarıyla buluştu.

Afşin Kum, Sıcak Kafa romanı ile Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından Giovanni Scognamillo'nun onuruna düzenlenen GİO Ödülleri'nde 'En İyi Roman Ödülü'ne layık görüldü.

Verdiği bir röportajda, Sıcak Kafa'yı uzun yıllar zihninde şekillendirdikten sonra kaleme aldığını dile getiren Kum, romanında ARDS hastalığı ve bu hastalığın insanların iletişimi etkilemesini konu aldı.  

Kitapları (Roman):

Sıcak Kafa (2016),

Kübra (2020).