Gazete Vatan Logo

Green card nedir? Green card başvuru tarihi ne, Amerika green card başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

Green card başvuru tarihi, şartları ve başvurusunun nasıl yapılacağı merak ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıcı olarak ikamet etme hakkı ve çalışma hakkı tanıyan Green Card başvuruları için az bir süre kaldı. Yeşil Kart olarak da bilinen Green card başvuru tarihleri ABD Freetown Büyükelçiliği tarafından açıklandı. Peki, Green card nedir? Green card başvuru tarihi ne, Amerika green card başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

Green card nedir? Green card başvuru tarihi ne, Amerika green card başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

Green card nedir, Green card başvuru nasıl yapılı, tarihi ne? Green Card sahibi olmak için öncelikle istenilen şartları kabul etmek gerekiyor. Başvurusunu yapan adaylar, başvurularının sonucunu http://www.dvlottery.state.gov sitesindeki "Katılımcı Durum Kontrolü" sayfasına elektronik başvurularını yaptıktan sonra kendilerine verilen onay numaralarını girerek öğrenecek. Green Card başvurusunu internet üzerinden her başvuru döneminde yalnızca bir kez yapabiliriz. Aynı yıl içinde aynı kişinin birden fazla başvuru gönderdiği tespit edilirse, başvuruları iptal edilerek diskalifiye edilir. Ancak farklı yıllarda açılan başvurularda aynı kişi yeniden Green Card başvurusu yapabilmektedir. Green Card başvuru şartları neler, pasaport şartı kalktı mı? Green Card başvuruları ne zaman başlıyor?

GREEN CARD NEDİR?

Green Card olarak bilinen Yeşil Kart, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından yapılması zorunlu Çeşitlilik Göçmenlik Programı olarak bilinir. Her yıl Amerika'ya az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim yöntemiyle 55,000 göçmen vizesi alma fırsatı sağlamaktadır. Çekilişi kazanan kişilerin vize alabilmeleri için gerekli eğitim ve/veya iş koşullarını sağlamaları ve diğer gereklilikleri yerine getirmeleri gerekmektedir. DV Green Card 2022'de bazı kurallar vardır. Yapılan çekiliş rastgele bilgisayar tarafından seçilmektedir ve vizeler altı coğrafi bölge arasında paylaştırılmaktadır.

Haberin Devamı

GREEN CARD BAŞVURU TARİHLERİ NE?

ABD Freetown Büyükelçiliği, DV 2024 Green Card çekilişi başvuru tarihlerini açıkladı. Elçilikten yapılan açıklamaya göre; bu yıl Green Card başvuruları, 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihlerinde alınacak.

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Green Card çekilişi için başvurular, DV Lottery'e ücretsiz bir şekilde yapılır. Bu nedenle resmi bir kuruma gerek kalmadan DV Lottery resmi internet sitesinden (http://dvprogram.state.gov) Green Card başvurusu yapılabilmektedir.

GREEN CARD BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru sahipleri başvurularının sonucunu http://www.dvlottery.state.gov sitesindeki "Katılımcı Durum Kontrolü" sayfasına elektronik başvurularını yaptıktan sonra kendilerine verilen onay numaralarını girerek öğrenecek.

Haberin Devamı

Kurayı kazanamadıysanız gelecek senelerde tekrar başvuru yapabilirsiniz.

DV kurasını kazandığınızı öğrendikten sonra Katılımcı Durum Kontrolü sayfasındaki yönergeleri takip ederek istenilen formları Kentucky Konsolosluk Merkezi'ne (KCC) gönderiniz.

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI

En az lise mezunu olmak.

Eğer lise mezunu olma koşulu sağlanamıyor ise, bu durumda geçen son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir işte en azından 2 yıl süresince çalışmış olmak. Bu iş deneyiminin Amerika Birleşik Devletleri'nin Çalışma Bakanlığı'na ait meslek unvanları listesi gözetilerek, orada bulunan uygun unvan karşılığına göre bildirilmesi gerekmektedir.

18 yaşını geçmiş olmak. 18 yaşından küçük kişiler, ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabilmektedir.

Green Card resmî web sayfası üzerinden başvuru yapmak.

Başvuruda kullanılan fotoğrafın, gerekli ölçülerle ve mevcut halimizle birebir uyumlu olması.

Haberin Devamı

Başvuru sonrasında verilen numarayı mutlaka saklamak gerekmektedir.

GREEN CARD BAŞVURULARI ÜCRETLİ Mİ?

Green Card başvurusu ücretsizdir. Başvuru yapacak kişiler, başvuruyu yapmak için yeterli İngilizce bilgisine sahip değillerse, aracı kurumlara başvurarak onların yardımıyla da başvuru yapabilmektedir. Bu hizmet ise elçilik tarafından değil aracı kurumlar tarafından verildiğinden bir ödeme yapılması gerekmektedir.

Green Card almaya hak kazanılırsa, sonrasında Amerika'ya gitmek amacıyla başvuru aşamasında farklı kalemlerde bazı ödemeler yapılması gerekmektedir.