Gazete Vatan Logo

E Devlet Giriş İle UYAP Mahkeme Dosya Sorgulama İşlemleri Ve Vatandaş Girişi

UYAP portalı vatandaş girişi için E Devlet girişi yapılmalıdır. UYAP mahkeme dosya sorgulama vatandaş girişinin nasıl yapılacağını öğrenmek için UYAP mahkeme dosya sorgulama haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

E Devlet Giriş İle UYAP Mahkeme Dosya Sorgulama İşlemleri Ve Vatandaş Girişi

Ülkemizdeki mahkeme ile ilgili işlemlerin daha sistemli bir şekilde yürütebilmesi amacıyla, ilgili bakanlık tarafından yeni bir düzenlemeye gidilmiştir. Bu düzenleme ile birlikte kişilerin mahkeme ile ilgili işlemlerini ve durumlarını sorgulamak için bu düzenleme ile oluşturulmuş UYAP portalından yararlanması yeterli olacaktır. Bu portal üzerinden tüm vatandaşların bilgi alması mümkündür ve tamamen ücretsiz bir şekilde hazırlanmıştır. Bu bakımdan UYAP mahkeme dosya sorgulama vatandaş girişi yapılması yeterlidir. Bu giriş işlemlerinin ardından kişilerin mahkeme ile ilgili durumlarını görerek bilgi alması oldukça kolaydır.

UYAP GİRİŞ

E DEVLET

MAHKEME DOSYA SORGULAMA

UYAP üzerinden kişilerin statülerine göre farklı giriş sayfaları oluşturulmuştur. Bu bakımdan vatandaşlar UYAP portalı için UYAP mahkeme dosya sorgulama vatandaş girişi bölümünü kullanmalıdır. Böylece UYAP portalına ulaşım sağlanabilecektir. UYAP portalının ilk çıkış tarihinde, kendi sitesi üzerinden sunulan UYAP portalı, artık E Devlet bünyesine alınmıştır. Bu bakımdan kişilerin bu E Devlet portalına giriş yapması UYAP portalı vatandaş girişi için yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Bu hizmetler her ne kadar ücretsiz olsa da vatandaşların bu imkandan yararlanması için E Devlet üyeliğinin olması gerekmektedir. Daha önce E Devlet üyeliği olan vatandaşlar rahatlıkla giriş yapabilirken, ilk kez giriş yapacak olan vatandaşların bu konuda üyelik işlemlerini yapması gerekmektedir. Bu bakımdan ilk olarak en yakın PTT şubesine gidilerek E Devlet üyeliği için şifre alınmalı ve bu şifre için gerekli ücretin de yatırılması gerekmektedir. Böylece sisteme giriş yapılabilir.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda UYAP mahkeme dosya sorgulama vatandaş girişi yaparak mahkeme bilgileri konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlar belirtilen adımları takip ederek E Devlet üzerinden bu bilgilere ulaşması mümkündür. İstenildiği zaman giriş yapılabildiği gibi istenildiği zaman bu bilgiler için online olarak UYAP portalı vatandaş girişi yapılarak sorgulama da yapılabilmektedir.

Haberin Devamı