Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan önce yemin edecek, sonra yeni kabineyi açıklayacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çankaya Köşkü’nde açıklanacak. Erdoğan’ın yemin ve göreve başlama törenlerine, aralarında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de aralarında bulunduğu 20 dünya lideri, çok sayıda bakan ve temsilci katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önce yemin edecek, sonra yeni kabineyi açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00’te Meclis’e gelecek ve adına düzenlenen tutanak ile Cumhurbaşkanlığı mazbatası Genel Kurul salonunda TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kendisine takdim edilecek. Erdoğan Genel Kurul’da and içtikten sonra saat 16.00’da Anıtkabir’i ziyaret edecek, mozoleye çelenk koyup Anıtkabir Şeref Defteri’ni imzalayacak.

101 PARE TOP ATIŞI

Erdoğan, daha sonra 2018 yılında olduğu gibi atlı birlikler eşliğinde göreve başlama töreni için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçecek. Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapılacak. Ayrıca Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında da 101'er pare top atışı gerçekleştirilecek.

LİDERLER ANKARA'DA

Saat 17.00’deki göreve başlama törenine, aralarında Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın da aralarında bulunduğu 20 ülkenin devlet ve hükümet başkanı ile Uzakdoğu ve Afrika ülkelerinden bakan düzeyinde temsilciler katılacak.

Haberin Devamı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de katılacağı törende, Rusya’yı parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Başkanı Vyaçeslav Volodin’in temsil etmesi bekleniyor. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban da törende olması beklenen liderler arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı konukları onuruna saat 19.00'da Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek.

KABİNE 22.00'DE AÇIKLANACAK

Külliye’deki geniş katılımlı törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Çankaya Köşkü’ne gidecek ve saat 22.00 sularında tüm Türkiye’nin merakla beklediği yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni açıklayacak.