Gazete Vatan Logo

Sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? Türkiye Aile Destek Programı ekim ayı ödemeleri yattı mı?

Türkiye Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor. Başvuru işlemlerini tamamlayan ve hak sahipliği onaylanan vatandaşların ekim ayı ödemelerinin ödeneceği tarih merak konusu oldu. Ödemeleri 850 ile 1.250 TL'ye çıkarılan sosyal yardım paraları eylül ve ekim ayı ödemeleri henüz yatırılmadı. Peki, Sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? Türkiye Aile Destek Programı ekim ayı ödemeleri yattı mı? İşte detaylar…

Sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? Türkiye Aile Destek Programı ekim ayı ödemeleri yattı mı?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 12 ay süreyle verilecek Türkiye Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor. Program kapsamındaki eylül ve ekim ayı sosyal yardım ödemelerinin hak sahiplerine ödeneceği tarih sıklıkla araştırılıyor.

EKİM AYI AİLE SOSYAL YARDIM PARALARI NE ZAMAN YATACAK?

Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak. Başvurularının tamamlayan hak sahipleri ilk ödemelerini temmuz ayında aldı. Aylık 850 - 1250 TL'ye yükseltilen ödemelerin hesaba ne zaman geçeceği ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı henüz açıklama yapmadı.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvurusu online olarak e-Devlet üzerinden yapılıyor. Koşulları sağlayan ihtiyaç sahipleri T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetleri işlem menüsünden Aile Destek Programı başvurusunu tamamlayabiliyor.

SOSYAL YARDIM MİKTARI NE KADAR?

Sosyal yardım kapsamında verilecek Aile Destek Programı destek tutarı, hak sahibi hanelerdeki kişi başına düşen aylık gelirin dahil olduğu gelir aralıklarına göre belirleniyor.

Haberin Devamı

Buna göre, yapılan son düzenlemelerle ise ödemeler hane başına aylık 850 - 1250 TL'ye yükseltildi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

- Türk vatandaşı olmaması,

- Mavi Kart sahibi olması,

- Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

- 18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılıyor.