Gazete Vatan Logo

Üniversiteler yazın devam edecek mi? Yaz eğitimi olacak mı? Üniversiteler ne zaman başlayacak? YÖK teklifi kabul edildi!

Corona virüsü salgını nedeniyle okullarda ve üniversitelerde eğitim uzaktan devam ediyor. Eğitimler uzaktan devam ederken, TBMM’de bir karar alındı. Yükseköğretim Kurulu Kanun Teklifi kabul edildi. Üniversitelerde, ilk ve orta öğretimde yaz tatilinde eğitim verilecek. YÖK Kanunu’nda yapılan bu değişiklik ardından, ilk ve ortaöğretim öğrenciler gibi üniversite öğrencileri de arama motorlarına yöneldi. Üniversite öğrencileri ‘’Üniversitelerde yazın ders olacak mı?’’, Üniversitelerde yaz eğitimi mi olacak?’’, ‘’Üniversiteler yazın devam edecek mi?’’, ‘’Üniversite yazın olacak mı?’’ gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte Üniversitelerde son durum…

Üniversiteler yazın devam edecek mi? Yaz eğitimi olacak mı? Üniversiteler ne zaman başlayacak? YÖK teklifi kabul edildi!

Yükseköğretim Kurulu Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 315 milletvekili oy kullandı. 290 milletvekili kabul, 25 milletvekili ret oyu kullandı. Okullar corona virüsü salgını kapsamında ara tatiller öne çekilmiş, eğitimlerin uzaktan devam edilmesine karar verilmişti. Dün gelen son dakika haberiyle, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre ilk ve ortaokulda yaz tatilinde eğitim verilebileceği düşünüldü. Peki, ‘’Üniversite yazın olacak mı?’’, ‘’Üniversitelerde yazın ders olacak mı?’’, ‘’Üniversitelerde yaz eğitimi olacak mı?’’ sorularını araştırmaya başladı.

ÜNİVERSİTELERDE YAZIN DERS OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Meclis'te kabul edilen "Telafi eğitimi düzenlemesi" ile ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklaması şu şekilde;

TBMM'de kabul edilen "Telafi eğitimi düzenlemesi" kısmi ve hızlandırılmış bir "telafi" sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Koronavirüs önlemleri kapsamında örgün eğitime ara veren üniversitelerde bahar dönemi tamamen tatil edildi. YÖK tarafından hazırlanan 2019-2020 akademik takvimine göre bahar dönemi eğitimi üniversiteler 15-17 Mayıs tarihleri arasında tatile girecekti. Üniversitelerin açılma tarihi ile ilgili henüz resmi bir bilgi paylaşımazken YÖK Başkanı Saraç,” Bu sene Bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkanları ile sürdürmeye karar verdik. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.” ifadelerini kullandı.