Gazete Vatan Logo

MSÜ sınav başvuruları ne zaman başlıyor? MSÜ sınavı ne zaman?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023 MSÜ) başvuru tarihleri merak ediliyor. ÖSYM tarafından açıklanan 2023 sınav uygulama takvimine göre başvuru, sınav ve sonuç açıklama tarihleri belli olmuştu. Peki, MSÜ sınav başvuruları ne zaman başlıyor? MSÜ sınavı ne zaman? MSÜ sınav ücreti ne kadar? İşte detaylar…

MSÜ sınav başvuruları ne zaman başlıyor? MSÜ sınavı ne zaman?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023 MSÜ) için başvuru sürecine kısa bir süre kaldı. Harp okulları ile astsubay meslek yüksekokullarına başvuruda bulunacak adayların MSÜ sınavına katılması gerekiyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen MSÜ sınavının tarihleri, kasım ayında ÖSYM tarafından açıklanmıştı.

2023 MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023 MSÜ) 26 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

MSÜ SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2023 MSÜ başvuruları, 13 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında alınacak. Normal başvuru sürecini kaçıranlar için MSÜ 2023 geç başvuru tarihi ise, 21 şubat 2023 olarak belirlendi.

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2023 sınav uygulama takvimine göre, 2023 MSÜ sınavının sonuçları ise, 13 Nisan 2023 tarihinde açıklanacak.

MSÜ SINAVI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında 29 Aralık 2021 tarihinde imzalanan Protokol uyarınca, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Bakanlığınca 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacına yönelik sınav, ÖSYM tarafından yapılıyor. Sınava giren adaylar, ÖSYM tarafından sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ile Harp Okulları/Meslek Yüksekokulları’na giriş için başvuruda bulunabiliyor. MSÜ sınavı ile harp okulları ve astsubay meslek yüksekokullarına başvuruda bulunabilir.

Haberin Devamı