Gazete Vatan Logo

MEB yerel yerleştirme tercih rehberi yayımlandı! İşte MEB yerel yerleştirme ekranı!

LGS sonuçları açıklandı. MEB tarafından açıklanan LGS sonuçlarının ardından LGS tercih rehberi de yayımlandı. Liseye yerleşecek olan öğrenciler yerel yerleştirmenin nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki, LGS yerel yerleştirme nedir? LGS yerel yerleştirme nasıl yapılır? MEB yerel yerleştirme ekranı!

MEB yerel yerleştirme tercih rehberi yayımlandı! İşte MEB yerel yerleştirme ekranı!

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 LGS sonuçlarını açıkladı! Sonuçların açıklanmasının ardından Bakanlık 2022 yılı merkezi sınav puanı ile öğrenci alan ortaöğretim kurumları tercih rehberi ile yerel yerleştirme tercih rehberini yayınladı. Peki, LGS yerel yerleştirme nedir? LGS yerel yerleştirme nasıl yapılır? İşte detaylar…

MEB YEREL YERLEŞTİRME TERCİH REHBERİ YAYINLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında LGS tercih rehberi meb.gov.tr üzerinden yayımladı.

MEB yerel yerleştirme tercih rehberi için tıklayın

YEREL YERLEŞTİRME NEDİR?

Yerel Yerleştirme, okulların türü, kontenjanı ve bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılıyor. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacak. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecek.

Haberin Devamı

YEREL YERLEŞTİRME NEYE GÖRE YAPILIR?

Yerel yerleştirme okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacak.

Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda olacak. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacak.

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10 okul; pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.