Gazete Vatan Logo

MEB duyurdu! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Takviminde güncelleme! Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sertifikası ne zaman verilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! Öğretmenlik kariyer basamakları takviminde güncelleme yapıldı. Yenilenen takvime göre, Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, kesin sonuçlar ile sertifikaların düzenleneceği tarihlerde değişiklik yapıldı. Peki, Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sertifikaları ne zaman verilecek? Uzman öğretmenlik sınav sonuç itirazları ne zaman son? Kesin sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

MEB duyurdu! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Takviminde güncelleme! Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sertifikası ne zaman verilecek?

 MEB duyurdu! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Eğitimleri kapsamında yapılan başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavına ilişkin takvimde güncelleme yapıldı. Erken açıklanan uzman Öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı sonuçları iel birlikte sınava itiraz süreci öne çekildi. Ayrıca kesin sonuçlar ile sertifikaların düzenleneceği tarihlerde de değişiklik yapıldı.

BAŞÖĞRETMEN VE UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇ İTİRAZLARI NE ZAMAN SON?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan güncel takvime göre, sınav sonuçlarına itirazlar, 25 Kasım-1 Aralık 2022'de alınacak.

KESİN SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçlarına itirazların ardından itirazlara ilişkin değerlendirmeler, 15 Aralık'a kadar yapılacak. Kesin sonuçlar 16 Aralık 2022'de açıklanacak.

BAŞÖĞRETMENLİK VE UZMAN ÖĞRETMENLİK SERTİFİKALARI NE ZAMAN VERİLECEK?

Güncellenen takvime göre, Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sertifikaları ise 20 Aralık 2022'de düzenlenecek.