Gazete Vatan Logo

MEB duyurdu! 2022 LGS tercih kılavuzu yayımlandı! LGS kontenjanları ile yüzdelik dilimler açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! 2022 LGS tercih kılavuzu yayımlandı! MEB, LGS kapsamında sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yüzdelik dilimleri de açıkladı. Peki, 2022 LGS tercihleri nasıl yapılır? İşte LGS lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri…

MEB duyurdu! 2022 LGS tercih kılavuzu yayımlandı! LGS kontenjanları ile yüzdelik dilimler açıklandı!

MEB 2022 LGS tercih kılavuzunu yayınladı. Tercih kılavuzu ile birlikte, LGS kapsamında sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yüzdelik dilimleri de açıklandı. Peki, 2022 LGS tercihleri nasıl yapılır? İşte LGS lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri…

2022 LGS TERCİH REHBERİ YAYINLANDI!

MEB, 2022 yılı merkezi sınav puanı ile öğrenci alan ortaöğretim kurumları tercih rehberinin yayımlandığını duyurdu.

2022 LGS tercih kılavuzu için tıklayın

LGS LİSE KONTENJANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yüzdelik dilimleri e-okul üzerinden erişime açıldı.

Okul kontejanları ve yüzdelik dilimler için e-Okul ekranı için tıklayın!  

2022 yılı ortaöğretim kurumları kontenjan tabloları ile tercihlerde rehberlik etmek üzere illere göre yüzdelik dilimlerdeki öğrenci sayıları paylaşıldı. Öğrencilere kolaylık sağlamak için tercih rehberleri de hazırlandı.

Kontenjan tablolarının yanı sıra 2021'de söz konusu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de açıklandı.

Haberin Devamı

Öğrenciler kendi yüzdelik dilimlerini, okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırarak tercih edecekleri okullar hakkında fikir edinebilecek.

Ayrıca yerel yerleştirme kapsamında sınavsız öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tabloları da açıklandı.