Gazete Vatan Logo

Yakınlaştığı yaşlı kadını öldürdü, çarşafa sarıp dondurucuya attı! Kasabalı cinayetten memnun oldu

ABD'de yaşayan Bernie Tiede, kasabada insanlara yardım etmesiyle tanınan ve sevilen bir cenaze sorumlusuydu. Yaşlı bir kadınla yakınlaştı, sonrasında ise adeta bakıcısı haline geldi. Kadın onu gerektiğinden fazla sahiplenmişti. Sonunda buna dayanamayan Tiede, kadına kurşun yağdırdı. İşlenen bu cinayete karşı kasaba halkı hiç tepki göstermedi. İşte filmi bile yapılan olayın detayları...

Yakınlaştığı yaşlı kadını öldürdü, çarşafa sarıp dondurucuya attı! Kasabalı cinayetten memnun oldu

Bernhardt 'Bernie' Tiede, ABD'nin Teksas eyaletinde dünyaya geldi. Tiede, henüz 3 yaşındayken 1961 yılında bir trafik kazasında annesini kaybetti. Annesinin bulunduğu araçtaki sürücü olan babası ise bu kazadan sağ kurtulmuştu ancak o günden itibaren kendisini hiç affedemedi ve aşırı derecede alkol tüketmeye başladı. Tiede, henüz 15 yaşındayken babasının da hayatını kaybetmesi ile birlikte tek başına kaldı.

MAKYAJ VE SAÇ YAPMA YETENEĞİ

Eğitimini sürdüren Tiede, liseden mezun olduktan sonra bir cenaze evinde çalışmaya başladı. Burada makyaj ve saç yapma yeteneği ön plana çıkmıştı. 1985 yılına gelindiğinde 27 yaşındaki Tiede, 6500 nüfuslu ufak bir kasabaya taşındı. Kısa süre içerisinde toplumun en sevilen kişilerinden biri olan Tiede, renkli karakterini kıyafetlerine de yansıtıyor ve bu etrafındakilerin çok hoşuna gidiyordu.

'DÜNYANIN EN İYİ İNSANI'

Tiede, burada bir süre geçirdikten sonra kilise korosunda solist oldu. Öte yandan vaizlik görevi de yapan Tiede, yakınlarını kaybeden aile mensuplarına da destek vermekten geri durmuyordu. Cenazelerden sonra acılı ailelerin yanlarına giderek onlara her manada yardımcı olmaya çalışıyordu. Tüm kasaba onu dünyanın en iyi insanı sanmaya başlamıştı.

KASABANIN HUYSUZ, YAŞLI KADINI: NUGENT...

Kasabanın en zengin ailesinden Marjorie Nugent'in serveti, bir petrol zengini olan kocasından geliyordu. Ancak tüm kasaba tarafından kaba saba bir insan olarak görülen Nugent, bu sebepten çok fazla sevilmiyordu. Servetini ve paraları hakkında sürekli övünmesi insanları rahatsız ediyordu ve kendi ailesinin diğer üyeleriyle de arası iyi değildi.

Tiede, Nugent ile 1990 yılında kocasının cenazesinde tanıştı. Tiede, cenazede ilahiler söyleyip, acılı kadına destek oldu. Mezarlıkta üşüyen Nugent'a ceketini bile verdi. Cenazeden birkaç gün sonra hiçbir arkadaşı olmaması nedeniyle Nugent'ı ziyaret etme ihtiyacı duyan Tiede, ona destek olması gerektiğini düşünüyordu.

Haberin Devamı

ZENGİN, YAŞLI KADIN VE CENAZE YÖNETİCİSİ...

Nugent'ı sık sık alışverişe ve yemeğe çıkaran Tiede, bir süre sonra onunla birlikte daha uzun yolculuklar yapmaya başladı. Başka şehirler ve eyaletler dahil olmak üzere her yere birlikte giden çift, gittikleri yerlerde de dikkatleri üzerlerine çekiyorlardı. Zengin ve yaşlı bir kadın, yanında ise bir cenaze yöneticisi...

İkili, yıllar boyunca pek çok ülkeyi birlikte gezdiler. Bu gezilerdeki masrafları ise tabi ki Nugent karşılıyordu. Kasabada çıkan dedikoduların aksine Tiede, yaşlı kadın ile aralarında herhangi bir cinsellik olmadığını söyleyerek Nugent'ın kendisi için daha çok bir anne gibi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

1993 yılında Nugent, sonunda Tiede'yi tamamen kendisi için çalışmak üzere ikna etti. Tiede'yi kendisinin iş danışmanı olarak tutan Nugent, tüm hesaplarının kontrolünü ona vermişti. Nugent, vasiyetini de değiştirerek tüm mirasını Tiede'ye bırakmaya karar vermişti.

Yıllar geçmeye devam ederken Nugent git gide daha da sahiplenici olmaya başlamıştı. Tiede'nin 24 saat boyunca yanında olmasını istiyordu. Farklı evlerde yaşamalarına rağmen Tiede, her gün birçok kez Nugent'ın evine gidiyordu. Adeta Nugent'ın tam zamanlı bakıcısı haline gelen Tiede, buradan ayrılacak cesareti kendisinde bulamadı.

Haberin Devamı

CANINA TAK ETTİ

O dönem yaşadıklarını anlatan Tiede, "Beni o kadar çok kontrol ediyordu ki bana sahip olabileceğini düşündü. Bir anlamda bunu başardı" ifadelerini kullandı. Artık canına tak eden Tiede, bir seferinde Nugent'ın kafasına beyzbol sopasıyla vurduğunu hayal etti. Nugent'ın ortadan kalkma ihtimali onu rahatlatsa da onu acı çekerken görmeye dayanamayacağını fark etti. Sonunda ise yaşlı kadından sonsuza kadar kurtulmaya karar vermişti.

19 Kasım 1996'da Tiede, yaşlı kadını garajda köpeğini severken kafasının arkasından tek kurşunla vurdu. Yere yığılan yaşlı kadına 3 el daha ateş eden Tiede, öldüğünden emin olduktan sonra onu çarşafa sararak dondurucuya attı. Aynı günün akşamı bir etkinliğe katılan Tiede, eski halleri gibiydi. Etrafa mutluluk saçıyordu. İlerleyen zamanlarda ise aşırı derecede cömert olmaya başlamıştı.

OĞLUNUN ŞÜPHELERİ DOĞRU ÇIKTI

Nugent hala hayattaymış gibi yaşamaya devam eden Tiede, yaklaşık 2 milyon doları kasabadaki insanlar için harcamıştı. Soran insanlara Nugent'ın uyuduğunu söyleyen Tiede, bu şekilde 9 ay boyunca devam etti. Kasabada en az Nugent kadar kötü tanınan oğlu, bir süre sonra şüphelenmeye başladı. Adam ve kızı, polisle birlikte 1997 yılında Nugent'ın evine gitti. Burada yaşlı kadının cansız bedeni bulundu.

Cesedin bulunmasının ardından işlediği cinayeti kabul eden Tiede, kasaba halkından neredeyse hiç tepki görmemişti. Tüm halk bu durumdan memnun gibiydi. Kasabadaki yoğun destek yüzünden Tiede'nin duruşması buradan yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta düzenlendi.

Haberin Devamı

KANLI HİKAYE BEYAZ PERDEDE

Duruşma süreci bir haftadan daha kısa süren Tiede, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 2016 yılında tekrar mahkemeye çıkan Tiede'ye 2029 yılında kendisi 71 yaşındayken şartlı tahliye ile hapisten çıkma hakkı verildi. Tiede'nin Nugent ile olan bu kanlı hikayesi, 2011 yılında 'Bernie' isimli film ile beyaz perdeye de uyarlandı.