Gazete Vatan Logo

Ünlü ismin cansız bedeni bavulun içinde bulundu! Mafyanın planı ortaya çıktı, İstanbul’a kaçarken yakalandı

Kolombiya'da geniş bir hayran kitlesi olan, sosyal medyanın popüler isimlerinden DJ Trespalacios'ın cansız bedeni ülkenin başkenti Bogota'nın güneybatısındaki bir çöp konteynırında bavul içinde bulundu. Şüpheli durumdaki sevgilisi İstanbul’a kaçmaya çalışırken yakalandı. Cinayetin arkasında kartel olduğu iddia edildi. İşte haberin detayları...

Ünlü ismin cansız bedeni bavulun içinde bulundu! Mafyanın planı ortaya çıktı, İstanbul’a kaçarken yakalandı

Gerçek adı Valentina Trespalacios olan 23 yaşındaki kadının cesedi çöp konteynırının dibindeki bir bavulun içine gizlenmişti ve ne kadar süredir orada olduğu bilinmiyordu. 

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’nın ünlü Disc Jokey (DJ) 23 yaşındaki Valentina Trespalacios’un cansız bedeni geçen pazar başkent Bogota’daki El Dorado Uluslararası Havaalanı yakınlarında bir çöplüğe atılmış bavulda bulunmuştu.

İSTANBUL'A GELECEKTİ

Milliyet'te yer alan habere göre; cinayetin baş şüphelisi olan ABD’li sevgilisi John Poulos aranıyordu. Bir yıldır ünlü DJ ile beraber olan ve cinayet sonrası kayıplara karışan evli, 3 çocuk babası Poulos’un Kolombiya’dan Panama’ya gittiği burada ise İstanbul’a giden Türk Hava Yolları (THY) uçağına binmeden dakikalar önce yakalandığı bildirildi.

35 YAŞINDA, EVLİ, 3 ÇOCUK BABASI, ABD VATANDAŞI

35 yaşında, evli ve 3 çocuk babası olan John Poulos'un ABD vatandaşı olduğu öğrenildi. Kolombiyalı DJ'in arkadaşları çiftin bir süredir birlikte olduğu ve Poulos'un karısından ayrılarak Valentina ile evlenmeyi planladığını anlattı.

Haberin Devamı

KARADAĞ PLANI

Poulos’un İstanbul’dan da ABD ve Kolombiya ile suçluların iadesi anlaşması bulunmayan Karadağ’a gitmek üzere bilet aldığı öğrenildi. Boğularak öldürüldüğü belirlenen DJ’in ailesi, ABD merkezli bir menkul kıymetler şirketinde özel bir yatırımcı olan Poulos’un kızlarıyla evlenmeyi planladığını söyledi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Kolombiya polisi talihsiz genç kadının cesedinin kilitli mavi bir valizde bulunduğunu açıkladı. Kadının bazı özel eşyaları da valizin içinde bulunurken John Poulos'un güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde adamın valizi taşıyıcı ile taşıdığı ve daha sonra arabasının bagajına yerleştirdiği görülüyor.

 

KARTEL İDDİASI

İngiliz Daily Mail gazetesi, Kolombiya merkezli El Tiempo gazetesinin haberine dayanarak, Trespalacios’un ailesinin, Poulos’un hapisteki uyuşturucu baronu Joaquin “El Chapo” Guzman tarafından kurulan Meksika merkezli Sinaloa Karteli ile bağları olduğunu söylediğini bildirdi.

Haberin Devamı

ADLİ TIP ÖN İNCELEME RAPORUNU AÇIKLADI, 20 MİLYON PESO ÖDÜL

Kolombiya Adli Tıp Kurumu, Valentina Trespalacios'a ait ön inceleme raporunu açıkladı ve genç kadının boğulma nedeniyle öldüğünü ve vücudunun ölmeden önce şiddete maruz kaldığına dair işaretler gösterdiğini belirtti.

Bogota Güvenlik Departmanı, Poulos'un kovuşturma sürecinde olduğunu ve hakim karşısına çıkmaya hazırlandığını duyurdu. Güvenlik departmanının başındaki isim Carlos Fernando Triana ise suçun aydınlatılmasını sağlayacak bilgiler için 20 milyon peso ödül verileceğini açıkladı.

50 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

Genç kadının ölümü ailesi ve arkadaşlarını yasa bürürken, kurbanın annesi Laura Hidalgo morgun önünde yerel basına yaptığı açıklamada kızını güler yüzlü mutlu bir genç kadın olarak tanımladı.

Yetkililer, cinayette cevapsız kalan birçok soru olduğuna dikkat çekerek Poulos'un 'Kadın Cinayeti' ile suçlanması durumunda 50 yıla kadar hapis cezası alabileceğini belirttiler.