Gazete Vatan Logo

Finans dünyasını sarsan sır ölüm! Uykusunda hayatını kaybetti, tüyler ürperten iddia

30 yaşındaki Amber Group'un kurucu ortağı Tiantian Kullander hayatını kaybetti. Finans dünyası bu ölümle adeta sarsıldı. Gece uykusunda hayatını kaybeden Kullander hakkında çeşitli iddialar ortaya atılsa da ölüm sebebi şu anda büyük bir sır...

Finans dünyasını sarsan sır ölüm! Uykusunda hayatını kaybetti, tüyler ürperten iddia

Hong Kong merkezli dijital varlık şirketi Amber Group'un kurucu ortağı Tiantian Kullander, 23 Kasım'da uykusunda beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetti. Şu anda ölümü büyük bir sır. Amber Group, Tiantian Kullander'in hayatını kaybettiğini duyuran bir açıklama yayınladı. Kullander'ın vefatı finans dünyasında adeta şok etkisi yarattı. Çünkü Kullander, henüz 30 yaşında genç bir iş adamıydı.

2017 YILINDA KURULDU

Sektörde ve etrafındakiler tarafından 'TT' olarak olarak tanınan Kullander, dünyaca ünlü finans şirketlerinin eski çalışanları ile birlikte iş yapmaya karar verdi. Bu karar üzerine 2017 yılında Amber Group'u kurdu.

FORBES 30'UN 30 YAŞ ALTI LİSTESİNE GİRDİ

Bundan önce ise finans devi şirketlerde alım satım bölümlerinde çalışan Kullander, 2019 yılında Forbes 30'un 30 yaş altı listesine girmişti. Dergi burada Kullander'i 'en yetenekli gelişmekte olan girişimciler ve liderler' arasında göstermişti.

2022 yılının başında Kullander'in kurucu ortağı olduğu şirket, 200 milyon dolarlık bir finansman yatırımını kazandıktan sonra 3 milyar dolarlık şaşırtıcı bir değere ulaştı.

Haberin Devamı

"BAŞARIMIZIN TEMEL DİREKLERİNDEN BİRİ"

Kasım ayının başında ise şirketin 100 milyon dolar toplama sürecinde olduğu açıklanırken Kullander için ise "Amber'in kuruluşunda etkili ve başarımızın temel direklerinden biri" ifadelerini kullanıldı.

"KALBİNİ VE RUHUNU ORTAYA KOYDU"

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Şirketin büyümesinin her aşamasında kalbini ve ruhunu ortaya koydu. Zekası, cömertliği, alçakgönüllülüğü, çalışkanlığı ve yaratıcılığıyla örnek oldu. TT, saygın bir düşünce lideriydi ve endüstri için bir öncü olarak geniş çapta kabul görüyordu. Derin bilgisi, işbirliği yapma isteği ve başkalarına her zaman yardım etme arzusu sayısız yeni şirkete ve kişiye fayda sağladı.

Finans sektörü, Kullander'i anmak için akın etti ve sektörün içinden pek çok kişi, vefatından duydukları şoku ve üzüntüyü sosyal medya üzerinden dile getirdi.

"BU TARZ ÖLÜMLER DAHA DA ARTACAK"

30 yaşında ani bir şekilde gece uykusunda hayatını kaybeden Kullander'in ölüm sebebi bilinmiyor. Sosyal medyada birçok kişi ilginç teorilerle ölümü yorumladı. Dijital varlıklar sektörünün yeni bir 'Amerika'yı keşif' olduğunu söyleyen bir kullanıcı, Kullander gibi isimlerin ortadan kaybolmasının ilerleyen dönemde daha da artacağını dile getirdi.

SEKTÖRÜN KARANLIK YÜZÜ

Öte yandan başka bir kullanıcı ise Kullander'in ölümündeki belirsizliklerin bunu çok fazla şüpheli hale getirdiğini ve bu ölümlerin sektörün karanlık yüzü olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı