Gazete Vatan Logo

Cips yiyip su içti, idamı iptal edildi! Yetkililer bir saatten fazla uğraştı ama olmadı

Borç batağında olan adam, hayat sigortasından gelecek para için eşini öldürmek istedi ve kiralık katil tuttu. İki kiralık katil Parker ve Smith, adamın eşini defalarca bıçaklayarak öldürdü. 35 yıl önce işlediği cinayet yüzünden idam sehpasına giden Smith, kahvaltıyı reddetti; cips yiyip su içti. İdam vakti geldiğinde ise adeta işkence gördü...

Cips yiyip su içti, idamı iptal edildi! Yetkililer bir saatten fazla uğraştı ama olmadı

ABD'nin Alabama eyaletinde yaşayan bir papaz olan Charles Sennett, adeta bir borç batağı içindeydi. Sennett'in eşi Elizabeth Sennett ise yaşadığı çevrede çokça sevilen cana yakın yardımsever bir insandı. 45 yaşındaki Elizabeth, kocasının bu huzursuz hallerine anlam veremiyordu.

Borçları artık canına tak eden Sennett, eşi Elizabeth'in hayat sigortası olduğunu biliyordu. Bunun üzerine araştırmalar yapmaya başladı. Hayat sigortasından gelecek meblağ, onun hayatını neredeyse tamamen kurtarıyordu.

KİRALIK KATİLLER DEVREYE GİRDİ

Bunun üzerine uzun süre kendi köşesine çekilen Sennett, bir süre kimseyle konuşmayarak bu alacağı kararı içinde sindirmeye çalıştı. Bunun artık kaçınılmaz olduğunu anladığında ise John Forrest Parker ve Kenneth Eugene Smith'e 1000'er dolar para vererek karısı Elizabeth'i öldürmelerini istedi.



Kiralık katiller hemen işe koyuldu. 18 Mart 1988 gecesi evinde yalnız oturan Elizabeth, Parker ve Smith'in saldırısına uğradı. 45 yaşındaki kadını göğsünden 8, boynunun iki yanından da birer kez bıçaklayan kiralık katiller, cinayetin ardından olay yerinden uzaklaştı. Elizabeth'in cansız bedeni ilerleyen günlerde evinde bulundu.

KARISINI ÖLDÜRTTÜ AMA VİCDANI...

Sigorta parası ile borçlarını bitirip hayatına devam etmeyi planlayan Sennett ise karısının ölüm kararını vermenin ağırlığını kaldıramadı. Aldığı parayı bile harcamadan Elizabeth'in ölümünden 1 hafta sonra cinayetin şüphelileri arasına girmesi ile birlikte intihar ederek hayatına son verdi.

Kısa süre içerisinde yakalanan kiralık katiller Parker ve Smith, suçlarını itiraf etti. Bunu Sennett'in isteği ve verdiği ücret karşılığında yaptıklarını söyleyen katillerin ikisi de idam cezasına çarptırıldı.

Mahkeme kayıtlarına göre Smith polise verdiği ifadede, Parker ile birlikte anlaşarak bu cinayetin daha çok hırsızlık yaparken işlenmiş bir cinayet olarak görünmesi için çalışacaklarını söyledi. Bunun sebebi ise Sennett'in üzerine herhangi bir şüphe çekmemekti. Öte yandan Smith, Parker ile yalnızca Elizabeth'i dövmek üzere anlaştıklarını ve öldürme amacının olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

ARKADAŞI 2010'DA İDAM EDİLDİ! SON SÖZLERİ...

Smith ilk olarak 1989 yılında idam cezasına çarptırıldı. Smith'in mahkumiyeti 1992 yılında temyizde bozuldu. 1996 yılında yeniden yargılanan Smith, jürinin kendisi için ömür boyu hapis cezası önermesine rağmen yargıç tarafından tekrar idam cezasına çarptırıldı. Bunun üzerine Smith de katil arkadaşı Parker gibi idam edileceği tarihi beklemeye başladı.

Haberin Devamı

Parker, 2010 yılında idam edildi. Parker idam edilirken öldürdüğü Elizabeth'in oğluna ithafen söylediği son sözleri ise şöyle:

Üzgünüm. Beni affetmeni beklemiyorum. Gerçekten çok üzgünüm.

CİPS YİYİP SU İÇTİ, İDAMI İPTAL EDİLDİ

57 yaşındaki Smith, 17 Kasım 2022 tarihinde idam edileceği güne uyandı. Önce avukatlarıyla sonra karısı başta olmak üzere aile üyeleriyle görüşerek onlara son kez veda etti. Sabah kendisine verilen kahvaltıyı reddeden Smith, peynirli cips yiyip su içti.

İdam vakti geldiğinde ise son kez hücresinden çıktığını sanıyordu. Ağır adımlarla buraya doğru yürüdü. Saat 22'yi gösterirken Smith'in idam işlemleri başladı.

Haberin Devamı

1 saatten daha fazla bir süre Smith'e enjekte edilecek ilaç için damar arayan yetkililer, saat 23.21'de denemeyi bıraktı. Damarı bulunamadığı için idam edilemeyen Smith, tekrar hücresinin yolunu tuttu.

Smith'in avukatları ise hiç zaman kaybetmeden ABD Yüksek Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak eyaletin Smith'e 'işkence' yaptığını söyledi.

Smith'in üzerinde kaç tane iğne izi bulunduğunun bile bilinmediği ifade eden avukat, idam cezasının iptal edilmesi ve hapis cezasına çevrilmesi için yaptıkları başvurunun sonucunu bekliyor.

RAMEY'İN SON İSTEĞİ KABUL GÖRMEDİ!

Johnson'ın 12 yaşındaki kalp hastası kardeşi, gece abisini aramaya gelen polis ekiplerinden korkarak kriz geçirmiş ve hayatını kaybetti. Bunun suçlusu olarak polis memurunu gören Johnson da aynı gece tekrar mahalleye gelen polis memuru Bill McEntee'i herkesin önünde sokak ortasında silahla vurarak öldürdü.

Kevin Johnson, geride 2 yaşındaki kızı Khorry Ramey ve eşini bırakarak henüz 19 yaşındayken hapishanenin yolunu tuttu. Davalar ve duruşmaların ardından Johnson, idam cezasına çarptırıldı.

Aradan geçen 17 yılın ardından bugün 19 yaşında bir anne olan Ramey, babasının son anlarında yanında bulunmak için başvuruda bulundu. Missouri eyaletinin kanunlarına göre ise idama tanıklık edebilmek için 21 yaş sınırı bulunuyor.

Dün düzenlenen duruşmada, Ramey'in babasının idamına katılamayacağı kararı verildi. Yargıç, genç kızın isteğinin yaşının küçük olması sebebiyle kabul edilmediğini söyledi.

Johnson, 29 Kasım'ı 30'una bağlayan gece TSİ 03.00'te ABD'nin Missouri eyaletinde idam edilecek.

Haberin Devamı