Gazete Vatan Logo

'Çıldırmış Ayı'nın gizemi yıllar sonra çözüldü! Filmlere konu olan olayın detayları şaşkınlık yarattı...

ABD'nin Tennessee eyaletinin Knoxville şehrinde yaşanan bir hikayeden esinlenerek kurgulanan Cocaine Bear filmi, Türkiye'de Çıldırmış Ayı ismiyle vizyona girdi. Elizabeth Banks'in yönettiği filmin başrollerinde Keri Russell, O'Shea Jackson Jr. ve Ray Liotta yer alıyor.

'Çıldırmış Ayı'nın gizemi yıllar sonra çözüldü! Filmlere konu olan olayın detayları şaşkınlık yarattı...

Filmde karakterler, uyuşturucu madde tükettikten sonra kanlı bir saldırı gerçekleştiren ayıyla mücadele ediyor. Ancak New York Times'ın aktardığına göre, gerçek hikaye biraz daha az kanlı.

Her şey 1980'li yıllarda başladı. Georgia Dedektiflik Bürosu, Aralık 1985'te 80 kiloluk bir ayının 'uyuşturucuların yanında aşırı dozdan ölü bulunduğunu' açıkladı. Açıklama, New York Times'ın United Press International (UPI) ajansına dayandırdığı haberde yer almıştı.

UPI'nin aktardığı haberde şu ifadeler yer alıyordu:
“Uyuşturucular, çok ağır bir yükle uçaktan paraşütle atlayan ve 11 Eylül'de ölü bulunan uyuşturucu kaçakçıcı Andrew Thornton tarafından düşürüldü. Büro, ayının cuma günü Kuzey Georgia'da 40 adet açılmış uyuşturucu paketinin yanında bulunduğunu söyledi.”

Ayı, Tennessee sınırının güneyindeki Fannin County dağlarında ölü bulunmuştu.

Georgia Dedektiflik Bürosu, AP'ye verdiği demeçte "Geriye kemikler ve büyük bir gizemden başka bir şey kalmadı" dedi.

AP'nin haberine göre, o sırada eyaletin baş tıbbi müfettişi olan Dr. Kenneth Alonso, Aralık 1985'te yapılan bir otopsiden sonra ayının kanında üç veya dört gram kokain bulunduğunu ancak daha fazlasını yemiş olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Günümüzde aynı ayının Kentucky Fun Mall adlı alışveriş merkezinde sergilendiği söyleniyor. Ağustos 2015 tarihli bir blog yazısında, alışveriş merkezindeki işçilerin ayıya ne olduğunu bilmek istediklerini ve doldurulmuş olduğunu öğrendikleri yazıyor. Yazıda ayrıca doldurulmuş ayının AVM'ye getirilmeden önce şarkıcı Waylon Jennings'in Las Vegas'taki evinde tuttuğu öne sürülüyor. Ancak bu iddialar henüz doğrulanamadı.

AYLARCA YAPILAN ARAMANIN ARDINDAN BULUNDU
Ayının uyuşturucu tükettikten sonraki son günleri veya saatleri hakkındaki gizem kendini korurken uyuşturucunun kökeni için aynı şey geçerli olmadı.

Uyuşturucu kaçakçısı Thornton aslında eski bir polis memuruydu. 11 Eylül 1985 sabahı, Knoxville, Tennessee'de bir evin arka bahçesinde paraşütü ve Gucci ayakkabılarıyla ölü bulundu. Yanında ise birkaç silah ve yaklaşık 35 kilo uyuşturucu vardı.

Haberin Devamı

Thornton'ın cebinde bulunan anahtar Kuzey Carolina, Clay County'de düşen uçağın kuyruk numarasıyla eşleşiyordu. Thornton'ın uyuşturucu kaçakçılığı geçmişine dayanarak, müfettişler yakınlarda daha fazla kokain olduğunu tahmin etti. Birkaç ay kazanın çevresindeki alan arandı ve en sonunda 300 kilodan fazla uyuşturucu bulundu. Ayrıca ölü ayı da bulundu.