Gazete Vatan Logo

Yemek kartları kalkıyor mu, yemek yardımı istisnası nedir? Yemek ücreti istisnası 2022!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemek kartlarına yönelik açıklama yaptı. Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnası kapsamına girecektir" dedi. Peki, Yemek kartları kalkıyor mu, yemek yardımı istisnası nedir?

Yemek kartları kalkıyor mu, yemek yardımı istisnası nedir? Yemek ücreti istisnası 2022!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında konuştu. Programda enflasyon ile mücadeleye vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işverene destek müjdelerini ardı ardına sıraladı. İşverenlerin yükünü azaltacak müjdelerini sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, getirilen vergi istisnalarını açıkladı. Peki, Yemek kartları kalkıyor mu, yemek yardımı istisnası nedir?

Yemek ücreti istisnası 2022 açıklaması!

Cumhurbaşkanı "İş insanlarımızla, bazı müjdeleri paylaşmamak olmaz." diyerek açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk müjdemiz, çalışanlara ödenen yemek ücretinin vergi istisna rakamının ve yönteminin değiştirilmesi ile ilgilidir. Temmuz ayından itibaren çalışanlara ödenen yemek bedeli vergi istisnasını 34 liradan 51 liraya çıkardık." ifadelerini kullandı.

"Yıl sonunda yeniden değerleme oranına göre bu rakamı tekrar belirleyeceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlave bir yenilik olarak yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Artık çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnası kapsamına girecektir. Böylece çalışanlara daha fazla alternatif sağlıyor, işveren üzerindeki işlem maliyetini kaldırmış oluyoruz." Dedi.

Haberin Devamı

Yemek kartları kalkıyor mu?

Yemek için devletten destek almak isteyen patronlar, bunun için zorunlu olarak yemek kartı vermek zorundaydı. 

Ancak getirilen yeni düzenlemeyle artık yemek kartı zorunluluğu kalkıyor. İşverenler, işçilerine elden verdikleri yemek ücretlerini de beyan ederek devlet desteği alabilecekler.