Gazete Vatan Logo

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alacak! İşte insan hakları ve eşitlik uzman yardımcısı alımı sınav başvuru bilgileri ve şartları!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu duyurdu! Sınavla personel alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, Kuruma insan hakları ve eşitlik uzman yardımcısı alınacak. Peki, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İnsan hakları ve eşitlik uzman yardımcısı alımı başvuru şartları!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alacak! İşte insan hakları ve eşitlik uzman yardımcısı alımı sınav başvuru bilgileri ve şartları!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, insan hakları ve eşitlik uzman yardımcısı alımı için sınav yapılacak. Başvuru yapacak adayların Hukuk eğitimi almış olmaları ve KPSS’ye girmiş olmaları gerekiyor.

TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK KURUMU PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını 12 Aralık 2022 ile 25 Aralık 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapabilecek.

İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK UZMAN YARDIMCISI ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, yukarıda belirtilen öğrenim dalından ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

Haberin Devamı

c) 2021 veya 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavlarından, yukarıdaki tabloda belirtilen puan türü itibariyle 70 ve üzeri puan almış olmak,

d) Başvuru tarihi itibariyle; son beş yıl içinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS/e-YDS) İngilizce dilinden asgari 70 (Yetmiş) ya da dil yeterliği bakımından buna denkliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan eşdeğer düzeyde puanı aldığına dair belge sahibi olmak,

e) 01.01.2023 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK UZMAN YARDIMCISI SINAVI NE ZAMAN?

Yazılı sınava girmeye hak kazandığı ilan edilen adaylar, 27/12/2022 – 30/12/2022 tarihleri arasında; sınav ücreti olan 150 (Yüzelli) TL’yi http://semsinav.ankara.edu.tr web sitesinde yer alan tahsilat kısmına ödemesi gerekiyor. Ödemeler kredi kartı ya da banka kartı ile yapılabilecek. Yazılı sınava girmeye hak kazanan ve listede adı ilan edilenlerden, belirtilen tarih aralığında sınav ücretini yatırmayan adaylar sınava giremeyecekler. Sınava, girmeyen adayların sınav ücretleri iade edilmeyecek.

Haberin Devamı

Adaylar sınava girecekleri salon ve sıra no bilgilerini içeren sınav giriş belgelerini http://semsinav.ankara.edu.tr internet adresinden 04.01.2023 tarihinden itibaren alabilecek.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN