Gazete Vatan Logo

Sözleşmeliye kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor? 2022 sözleşmeliye kadro düzenlemesinde kapsam genişledi!

Sözleşmeliye kadro ne zaman çıkacak, sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? sorusunun yanıtı netleşti. Binlerce sözleşmeli personel sözleşmeliye kadro hakkında yapılan son dakika açıklamalarını yakından takip ediyor. 28 Kasım'da gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından "Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir.” Açıklamasını yaparken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro kapsamının genişletildiğini duyurdu. İşte 2022 sözleşmeliye kadro düzenlemesi hakkında merak edilenler…

Sözleşmeliye kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor? 2022 sözleşmeliye kadro düzenlemesinde kapsam genişledi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuda 30'un üzerinde sözleşmeli personel statüsünün olduğunu belirterek bu alanı disipline etmek için düzenlemeye gittiklerini söyledi. Peki, Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor, sözleşmeliye kadro ne zaman çıkacak?

Sözleşmeliye kadro ne zaman çıkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeliye kadrodaki hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclise sunularak hayata geçmesini sağlayacaklarını belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçeceği tarihle ilgili şunları söyledi;

"EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri Aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimal 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız."

Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor?

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde kapsam genişledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemeye 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ettiklerini açıkladı.

Araştırma görevlileri ve sanatçılar, kabine sonrası yapılan açıklamalarda yer almayan gruptaydı.

Haberin Devamı

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin hayata geçirilmesiyle ilgili Kabine Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi şartların yer alacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şunları söyledi;

"Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edeceklerdir.

227 BİN KİŞİYE DOĞRUDAN KADROYA GEÇME HAKKI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan kişiler içinse şunları söyledi;

"Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor."

Haberin Devamı

KİMLER KADRO KAPSAMI DIŞINDA?

Kadro kapsamı dışında kalanlar;

Sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.

Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadroya geçen personelin, kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürecin ardından kavuşacağını bildirdi.

Mahalli idarelerdeki sözleşmelilerden kadroya geçenlerin, sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebileceğini kaydeden Erdoğan, "Böylece kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli-kadrolu statüsünü daha adil ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz." dedi.